Amsterdam Ulaşım Rehberi ( Şehir içi Ulaşım, Havaalanı Ulaşımı)

Aralık 13, 2019

Amsterdam Gezi Rehberi, Amsterdam Gezilecek Yerler


Amsterdam İndirimli Ulaşım Kartları



I Amsterdam Kart

Amsterdam’da kaldığınız süre boyunca sık sık toplu taşıma kullanmayı düşünüyorsanız I Amsterdam kart sizin için avantajlı olabilir. I Amsterdam kartların 1, 2, 3, 4, 5 günlük seçenekleri var. Diyelim ki 24 saatlik I Amsterdam kartı aldınız, ilk kullandığınız zamandan itibaren 24 saat boyunca gece gündüz farketmez dilediğiniz kadar şehir içinde toplu taşımaya binebiliyorsunuz.

Ayrıca bu kartların başka avantajlarıda var. Bazı müzeler ücretsiz, bazıları ise indirimli. Kanal turunda, bazı restaurantlarda indirim alabiliyorsunuz. 

Son olarak 3 günlük yani 72 saatlik I Amsterdam kart alırsanız Havaalanı şehir merkezi ulaşımınızda ücretsiz oluyor. Daha az saatlik olan kartlar için bu geçerli değil. Yani bir 48 saatlik kart alırsanız, şehir merkezine gitmenşz için tren veya otobüs biletide almanız gerekecek.

Eğer hem müzelerde (hangi müzeler olduğunu mutlaka kontrol edin, belki sizin gitmek istediğiniz müzede zaten indirim yoktur), kanal turunda indirim olsun hemde ulaşımım bedava olsun diyorsanız bu kart avantajlı. Sadece ulaşım için ise başka bir kart önereceğim.

Ayrıntılı bilgi ve ücretler için burayı tıklayın.

GVB kart


Sadece ulaşım için bir karta ihtiyacınız varsa bu kart daha avantajlı oluyor. Yine 24-48-72-96-120... saatlik kartlar mevcut. Havalanından, tren istasyonundan alabilirsiniz. Bu kart diğer ulaşım kartları gibi gece ve gündüz geçerli. Sınırsız biniş hakkınız var. Sadece herhangi bir araca binerken ve inerken kartınızı okutmanız gerekiyor.

Ayrıntılı bilgi ve ücretler için burayı tıklayın.

Amsterdam Travel Kart


Eğer şehir merkezinin dışında Haarlem, Sloterdjik gibi yakın çevrede konaklayacaksınız bu kart sizin için avantajlı olabilir. Çünkü çevre merkezlere trenle ulaşımı ayrıca şehir içi ulaşımı ücretsiz olarak bu kart ile yapabilirsiniz. 

Kart gece gündüz geçerli, tüm ulaşım kartları ve biletleri gibi bu kartıda otobüse, trene, tramvaya binerken ve inerken okutmak gerekiyor.

Ayrıntılı bilgi ve ücretler için burayı tıklayın.

Amterdam & Region Travel Kart


Eğer ki kasabalarda konaklayacaksanız ya da seyahatinizi çevre merkezleri gezme ağırlık yapacaksanız bu kart sizin için çok avantajlı. Bu kartla hem şehir içi ulaşımı hemde Zandaam, Zanche Shans, Edam gibi kasabalara ulaşımı ücretsiz olarak sağlıyor. Hatta havaalanı ve şehir merkezi ulaşımıda bu kart ile ücretsiz.

Ben kasabalarıda gezdim Amsterdam sehahatimde ama bu kartı almayı gerek duymadım. Eğerki bir kaç defa gidip gelecekseniz bence mantıklı, kasabalara 1 gün, 2 gün ayırdıysanız hangisi daha avantajlı oluyor diye düşünmek gerek.

Ayrıntılı bilgi ve ücretler için burayı tıklayın.

EBS Kart


Son olarak benim Amsterdam seyahatimde aldığım tek karta geldik. Ben çok merkezi konakladığım için günlük biletlere ihtiyaç duymadım. Kasabalarada 1 gün ayırdığım için Amsterdam & Region Kartın fiyatı nedeniyle bu kartı tercih ettim.

Kartı Amsterdam Centraal tren istasyonu EBS ofisinden sabah saatlerinde satın aldım. Çok yakında olan duraktan otobüse binip kasabaları gezmeye başladım. Kartınızı satın alırmen broşürüde rica edin. Orada bir rota ve harita çıkıyor size uygun olan rotayı takip edebilirsiniz. Gün içinde sınırsız otobüse binme hakkınız var ve otobüste wifi de mevcut. :) daha ayrıntılı bilgi ve benim izlediğim rota için Amsterdam Kasabaları yazıma bir göz atmayı unutmayın.

Amsterdam Gezi Rehberi, Amsterdam Gezilecek Yerler


Ayrıntılı bilgi ve ücretler için burayı tıklayın.

Amsterdam Havaalanından Şehir merkezine Nasıl Gidilir ?


Bence Amsterdam Havaalanından şehir merkezine ulaşmanın en kolay yolu tren. Sezer de bende Amsterdam seyahatlerinde Amsterdam havaalanından şehir merkezine ulaşmak için treni tercih ettik.


Amsterdam Havalanından Şehir merkezine tren ile nasıl gidilir? 

Havaalanında koridorlarda sarı makinaları göreceksiniz, onlardan çok kolay bir şekilde biletinizi alabilirsiniz. Bu makinalar kredi kartı veya bozuk para kabul ediyor. Biz her seferinde kredi kartı kullanıyoruz. Şuana kadar hiç sorun yaşamadık.

Tren yolculuğu yaklaşık 15-20 dakika sürüyor. Ekranlardan intercity (direct) olan treni bulup o parona giderseniz, intercity direk aktarma yapmadan Amsterdam Centrala gidiyor. Diğer trene binersenizde endişe etmeyin. Ben bir seferinde ilk aktarmalı olan tren vardı, direk treni beklememek için ona bindim. Kolay bir şekilde aktarma yapılıyor. Aktarmalı olan trene Sprinter deniyor. Eğer bir Sprinter olan trene bindiyseniz, Amsterdam Lelylaan veya Amsterdam Sloterdijk istasyonlarında aktarma yaptırmanız gerekiyor. Tren içinde zaten devamlı Flemenkçe ve İngilizce anonslar var takip ederseniz sorun yaşamazsınız.

Amsterdam Gezi Rehberi, Amsterdam Gezilecek Yerler


Bunun dışında söyleyebileceğim; tren bileti 5.60 € ve trene bindiğinizde ve trenden indiğinizde bu bileti okutmanız lazım. 

Amsterdam Havaalanından Şehir merkezine Otobüs ile Nasıl Giderim?


Eğer otobüsü tercih edecekseniz, öncellikle belirtmeliyim ki bu otobüs Amsterdam Centraal tren istasyonuna gitmiyor. Şehir merkezinde başka durakları var. Buyüzden öncelikle otobüsün güzergahını kontrol etmenizi tavsiye ederim. Şanslıysanız direk otelinizin yanı başında durağı olur. :)

Otobüsün numarası 397. B15 paronundan kalkıyor. 7-8 dakikada bir hareket ediyor. Gittiğinizde otobüsün kalkmasını beklemezsiniz yani. Siz yerleşene kadar kalkar :) Duraklarından bazıları Museumplein, Rijksmuseum ve Leidseplein. Bu duraklar zaten çoğu otelin olduğu şehir merkezi noktaları. Yolculuk yaklaşık 30 dakika sürüyor. Ve tek yön bilet ücreti 6.50€. Sabah 05.00 - 00.30 saatleri arasında sefer yapıyor. Biletinizi ister şoförden isterseniz hemen ordaki ticket office’den alabilirsiniz. Aa buarada 4-11 yaş arası çocukların ücreti sadece 1€.

Amsterda Gece otobüsleride var. Eğer ki gece uçağınız gece iner ve otobüsle şehir merkezine gitmeyi tercih ederseniz bu sefer bineceğiniz otobüs numarası N97. Güzergahı aynı, gece otobüsü olduğu için ismi farklı. Otobüsler gece 01.00 - 05.00 saatleri arasında sefer yapıyor. Tek yön 5.50 €.

Sloteedijk ‘de konaklıyorsanız GVB bus 69’a binebilirsiniz. Tek yön 3.20€. Yolculuk yaklaşık 40 dakika sürüyor.

Otobüs duraklarını, taksiyi, shuttle'ları gösteren bir fotoğraf buldum sizinle de paylaşıyorum.

Amsterdam Gezi Rehberi, Amsterdam Gezilecek Yerler

Benzer Yazılar

0 yorum

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe