Venedik Havaalanı'ndan San Marco'ya Ulaşım

Aralık 03, 2018



Venedik Havaalanından ( Marco Polo Havaaalanı) Venedik Merkeze Nasıl Gidilir?

Venedik'in kendi havaalanı Marco Polo Havaalanı. İstanbul'dan Marco Polo Havaalanı'na direk uçuşlar mevcut. Marco Polo Havaalanı Venedik şehir merkezine 13 km uzaklıkta. Havaalanına vardıktan sonra Venedik'e deniz otobüsleri, su taksileri ve otobüs ile gidebilirsiniz. 

Venedik Ulaşım Rehberi

Venedik Havaalanından Venedik Merkeze Otobüs ile Ulaşım 

Otobüs ile gidecekseniz. Son durağınız, Venedik'in en son aracın girebildiği yer olan Piazzale Roma. Otobüs ile Piazzale Roma'ya ulaşmak için iki seçeneğiniz var. İlki,  ACTV'nin 5 numaralı otobüsü. Diğer seçeneğiniz ise, ATVO'nun Express Bus 35 numaralı otobüsü. Her iki otobüsde aynı ücretteydi en son. Zaten ayrıntılı ve güncel bilgilere ulaşmanız için linkleri ekledim.
Piazzale Roma'dan San Marco meydanına ulaşmak için 2 veya 1 nolu Vaporetto'ya binebilirsiniz.

Venedik Havaalanından Venedik Merkeze Su Taksisi ve Deniz Otobüsü ile Ulaşım

Havaalanından Venedik Merkeze otobüsle ulaşmak için önce havalanından otobüse binip Venedik'e en son aracın girdiği yer olan Piazzale Roma'ya ulaşmanız, ardından ise tekrar Vaporetto ile otelinize en yakın durağa veya şehir merkezi sayılan San Marco Meydanına ulaşmanız gerekiyor. Bu seçenek, hesaplı fakat bavullarla in, bin konforlu sayılmaz.

Eğer su taksilerini kullanacaksanız sizi direk ulaşmak istediğiniz noktaya kadar götürüyorlar. 4 kişiye kadar en son 120-160€ arası değişiyordu. Her ek kişide ise 20€ ekleniyordu. Evet baya pahalı ama konforlu. Bunun dışında bu taksilerin paylaşımlı olanlarıda var. Diğer turistlerle birlikte max 10 kişi bir taksiyi paylaşabiliyorsunuz. Kişi başı 35€. Ve belli başlı durakları var. Piazzale Roma, San Marco, Rialto gibi..

Diğer ve hem konforlu hem de çok pahalı olmayan seçenek ise Alilaguna. Bunlara deniz otobüsü diyebiliriz. Havaalanından çıktıktan sonra sola doğru biraz yürüyün istasyonunu göreceksiniz zaten. Tek yön 15€, gidiş-dönüş 27€. A-B-R olmak üzere rotaları farklı olan 3 hattı var. R olan hat kalabalık sezonlarda hizmette. Adalara ve San Marco meydanına gidiyor. B hattı duraklarının arasında San Marco var, A'da ise Rialto var. Rotalar ve ayrıntılı bilgiler için linki de buraya bırakıyor. Alilaguna Bu arada şunu da ekliyim, internetten biletinizi alırsanız 1€ gibi bir indirim var.

Venedik Ulaşım rehberi

Venedik'e Tren İle Nasıl Gidilir?

Ben İtalya'da şehirler arası ulaşımlarımı çoğu zaman trenle sağlıyorum. Ciddi anlamda gelişmiş bir tren ağları var. Saatleri de dakik diyebiliriz. Rahat bir yolculukta sunuyor. Ücret olarak özellikle daha önceden biletinizi alırsanız çok uyguna da geliyor. Ee.. daha ne olsun. Venedik seyahatimde, Nisan ayıydı, Milano gidiş-dönüş uçak biletlerimi almıştım. Biz Milano'dan trenle Venedik'e gidip döndük. Gayet rahattı.  Biletlerimi Trenitalia'dan alıyorum. Linkini de bıraktım. Trenitalia Yanlış hatırlamıyorsam, biletlerin tanesini 19€ idi.

İtalya'nın bir çok şehrine olduğu gibi Venedik'e de trenle ulaşım oldukça kolay. Venedik'te 2 tren istasyonu bulunuyor. Bunlardan biri Mestre Tren İstasyonu (Stazione Venezia Mestre). Bu tren istasyonu Venedik merkezine biraz daha uzak. Eğer başka bir planınız yok ve direk Venedik merkeze gidecekseniz, size bu istasyonu kullanmanızı tavsiye etmem. Diğer bir tren istasyonu ise Santa Lucia Tren İstasyonu (Venezia S. Lucia). Bu tren istasyonu Venedik'e en yakın hatta yürüme mesafesinde denebilecek kadar yakın olan istasyon. Tam karşısında Vaporetto istasyonu var. Venedik Önerileri yazımda Venedik'e ilk varışınız ile ilgili bir önerim daha var. Göz Atmak isterseniz linki bırakıyorum. 



Venedik'te Otopark


Kiralık aracınızla gelecekseniz eğer, arabanızı son otobüs durağı olan Piazzale Roma durağına yakın olan otoparklardan birinde bırakabilirsiniz. Venedik için araçların girebildiği en son nokta burası. Bir çok otopark var, kullanıp memnun kalanları çok duyduğum, 7-24 saat ilgili kişilerin bulunduğu otoparklardan bir tanesinin adı da Garage San Marco. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için linke Garage San Marco tıklayabilirsiniz.





Büyük Kanalda çektiğim bir videoyu da ekledim.

Benzer Yazılar

1 yorum

  1. Teşekkürler emeğinize sağlık. Özel Ulaşım isteyenler tercih edebilir hem ekonomik hem güvenilir http://www.veniceairporttransfer.com

    YanıtlaSil

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe