En Güzel Galatata Kulesi Manzarasına Sahip Restaurantlar ( Galata Kulesi, giriş saatleri,ücretleri, efsaneleri)

Eylül 14, 2018

Galata Kulesi Hakkında Bilgi

528 yılında fener kulesi olarak inşa edilen Galata Kulesi, dünyanın en eski kulelerinden biri olarak kabul ediliyor. Çok eski tarihlere dayanan geçmişinden, sade ama ihtişamlı duruşundan dolayı İstanbul denince akla gelen, çoğu İstanbul fotoğraflarında yer alan, İstanbul gezginlerinin en az bir defa görmesi gereken yerlerden bir tanesi. 

Çok köklü ve eski geçmişe sahip Galata Kulesi, bir çok amaçla kullanılmış. Fener kulesi, yangın kulesi, barınak, rasathane, alt kısmında bulunan kemiklerden dolayı ise zindan olarak da kullanıldığı söyleniyor. 

528 yılından beri ayakta olan Galata Kulesi, defalarca yıpranmış, yangınlar, fırtınalar, savaşlar görmüş ve her seferinde onarım yapılmış ve son halini almış.

Galata Kulesi en güzel fotograf köşeleri


Galata Kulesi Konumu, Nasıl Gidilir?

Biz Anadolu yakasından oturuyoruz. Şu şekilde gittik. Harem'e arabayı bıraktık, ve direk o arabalı vapurlar varya onlara yaya olarak bindik. Galata Köprüsünden geçerek yukarı doğru yürüdük. Kraköy Tünel'den finükülere binebilir yada bizim gibi yürüyebilirsiniz. Ya da Taksim'den aşağıya yürüyebilirsiniz.


Galata Kulesi Ziyaret Saatleri, Giriş Ücretleri ?

Galata Kulesi, Haftaiçi ve haftasonu her gün ziyaret açıktır. Ayrıca Resmi ve Dini bayramlarda da ziyarete açıktır. Sabah 9.00 akşam 19.00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Ücretlerini ise aşağıya ekledim.

Öğrenci  : 5 TL
Tam        : 10 TL
Turist     : 25 TL

Galata Kulesi Çevresi

Galata Kulesi konumu itibariyle gününüzü dolu dolu geçirmenizi sağlayacaktır. Çevresinde çok hoş butik dükkanlar var onları gezebilir, hafif yukarı çıkarak Taksim'de dolaşabilir, aşağı inerek de Karaköy'de vakit geçirebilirsiniz. 

taksim, Taksim en güzel fotograf köşeleri

Taksim'e çıkarsanız;
  • Çiçek Pasajı,
  • Atlas Sineması,
  • AsmalıMescid'e uğrayabilirsiniz eğer akşam saatleriyse,
  • Tabi İstiklal'de yürüyün. (Bunu aa süper mutlaka gidin diye demiyorum, gidin görün. Ama ben her gittiğimde sevmiyorum İstiklal'i, bana biraz korkutucu geliyor nedense. Seveni de çok, benim tarzım değil demek ki)
Karaköy'e inecekseniz,

  • Balık Ekmek yiyebilirsiniz. (Ben balık yemiyorum, sizin için öneri.)
  • Karaköy'ün konsept kafelerinde vakit geçirebilirsiniz ki bunu seviyorum işte! O kafelere öneri ise instagramda çoğu kişide arkada şemsiyelerin olduğu terasa sahip olan Han Kafe, Pim, FilmBooks, Mums Kafe.. hepsi gerçi :) gözünüze hoş gelene girin. Çoğunda kahve içmişliğim vardır öyle ıy gitmeyin izlenimi edinsem söylerim biliyorsunuz. 

  • Galata Kulesi en güzel fotograf köşeleri

Galata Kulesi Manzaralı Restaurant, Kafe ve Teraslar

3 tane güzel manzara önericem yeter bir günde hepsine gidecek haliniz yok ya :) Seçin içinizden hangisi geliyorsa.

1.Galata Şirin Fırın,

Galata Kulesi en güzel fotograf köşeleri

 hemen Galata Kulesi'nin karşı sokağında, hani şu tüm sokak fotoğraflarının olduğu sokak. kaldırımın üzerinde de minik masaları mevcut. Ben her gittiğimde acıbademimi alır yürürüm. Hep tazecik ve lezzetli mi olur :) Bir yerde oturmayacaksanız bile gözünüze hoş gelen şeyi alıp yürümeye devam etmenizi tavsiye ederim.

2. Anemon Hotel, Firuzende Galata Restaurant

Bu restaurant, Galata Kulesinin giriş kapısı tarafında değilde tam arka kısmında sağ tarafta bulunuyor. Anemon Hotel'in terasında, Firuzende Gatala Restaurant olarak geçiyor. Manzarasına gelince manzarası gerçekten güzel. Galata Kulesi çok yakınında kalıyor oyüzden çok muhteşem fotograçı değilseniz açı sorunu yaşayıp o mükemmel fotoğrafı yakalayamayaksınızdır. İstanbul manzarasına gelince ona sözüm yok Ef- Sa- Ne. 

Bunun dışında, Büşra buranın manzarası olmasa gider miydin? Hayır gitmezdim. Manzarası süper ama bence yeterince şık değil, yemek okadar lezzetli değil servis ise öyle süper değil. Hani çok kötü değil ama ben olsam o manzaranın hakkını verir efsane şık bir restaurant yapar en azında 2 masaya bir garson koyar, en iyi aşçıları tutardım. Galata ve çevresinin iyilerinden bu restaurant ama gördüğüm en iyi restaurant mı hayır!, gördüğün en güzel manzaralardan biri mi evet :)

3. Galata Lavazza 

Galata Kulesi en güzel fotograf köşeleri

Yine Galata Kulesi'nin giriş kapısının değil arka tarafının hemen karşısında olan Lavazza kafe bence kalabalığı izlemek, Galata kulesini izlemek için en ideal yer. Kahve'mi içerim, bu kadar sırayı nasıl bekleyecekler yaaa diye insanların hakkında konuşurum, Galata Kulesini izlerim. Mis. Temiz ve hızlı, eğer benim gibi şanlıysanız güzel masada oturursunuz, akşam üzeri üzerinizdeki perdeleri açtıklarında Galata Kulesi'ni izlersiniz.


4. Konak Kafe

Galata Kulesi en güzel fotograf köşeleri

Daha güzel Galata Kulesi fotoğrafları çekilebilen kafe, restaurant varsa lütfen söylesin. Bence en iyi burada! Galata kulesinin arka tarafında kalıyor. Her gittiğimde elinde profesyonel makinalı insanlar görüyorum. Benim gibi bir çok kişi sanırım manzarası için gidiyor. Yoksa pek bir şeyi yok yani. Şimdi hiç bir yeri beğenmeyen biri izlenimi vermek istemiyorum size ama bence burasıda o manzarayı haketmeyen yerlerden. Mutlaka gidin bir kahve için, ama fazlası yok :) Böyle güzel manzaraya sahip yerlerin sahipleri zaten akın akın insanlar geliyor. Niye özen gösteriyim diyorlar herhalde. Bilemicem. Buarada gitmeyin demiyorum. gidin bir kahve bir çay için manzarayı izleyin.



Galata Kulesi Hikayeleri, Efsaneleri 


Galata Kulesi hakkında bir çok efsane var, sanırım en çok inanılan, inanılmak istenen hikaye ise Galata Kulesine ilk kez kiminle çıkarsan onunla evleneceğin. Tabi bu tılsımın gerçekleşmesi içinde bir kaç kural var, çiftlerden her ikisi de ilk kez çıkmış olması gerekiyormuş. Biri daha önce çıktıysa bu tılsım bozuluyormuş. Ben de eşimde daha önce çıkmadık. O sırayı bekleyemeyecek kadar üşengeciz. O yüzden bu yazıyı Galata'dan manzara şöyle güzel böyle güzelin etrafında döndürmeyeceğim. :)

Çiftlerin ilk kez birlikte çıkmasıyla ilgili efsaneyi destekleyen diğer efsane ise eğer Sevgililer evlenmeyecek, ayrılacak, kavuşamayacaksa, plan yapsa dahi Galata Kulesine çıkamaz. Kader engel olur hep bir aksilik çıkarmış. Yıllar boyu, kavuşmaları için bir çok engel olan çiftler Galata Kulesi'ne çıkmaya çalışırmış, eğer çok küçük bir ihtimal varsa Galata Kulesi onları kavuşturur, engelleri aşmalarını sağlarmış.

Galata Kulesi en güzel fotograf köşeleri


Diğer bir efsane ise İstanbul'a gelen Cenevizli denizciler karanlıkta bir martıyı takip eder ve onu mesih olarak görür. Martıyı yuvasına kadar takip ettikten sonra yakalar, pişirir ve yer. Çünkü onların inanışına göre Hz. İsa'nın etini yemek sünnettir. Ardından Martıyı onurlandırmak için yuvasının olduğu yere Galata Kulesini inşaa eder.

Ve bir diğer romantik efsane ise Kız Kulesi ve Galata Kulesinin aşkı.. Bir efsaneye göre Galata Kulesi, Kız Kulesine aşıktır, ve aralarındaki boğazdan dolayı bir türlü kavuşamazlar. Yıllarca Kız Kulesine yazdığı mektupları biriktirir. Hezarfen Çelebi Galata Kulesinden, Üsküdar'a havalanacağı sırada Hezarfen Çelebi'den mektupları Kız Kulesine iletmesini ister. Hezarfen Ahmet Çelebi Kız Kulesinin üzerindeyken mektupları bırakır. Ve Kız Kulesi de aşkının karşılıksız olmadığını anlar. Yüzyıllardır uzaktan uzaktan birbirini seven Kız Kulesi ve Galata Kulesi aşkları sayesinde böyle güzel kalır. Ve İstanbul'u korur.

Hezarfen Ahmet Çelebi Galata Kulesinden Uçtu mu?

Türk Bilginlerinden biri olan Hezarfen Ahmet Çelebi'nin kendi yaptığı kanatlarla lodostan faydalanarak Galata Kulesinden havalanıp Üsküdar Doğancılar'a indiğine inanılır. Hepimizde böyle biliriz, işin aslı yok mu var mı bilinmesede ben böyle olduğuna inanmak istiyorum.

Bilimsel gerçeklere göre Hezarfen Ahmet Çelebi'nin Galata'dan uçması imkansız, tarihi kayıtlara göre ise sadece Evliya Çelebi'nin  Seyahatname'sinde yer verişmiş. Hatta Uçuşunun ardından kendisine verildiği söylenen altın kesesi, özenle tutulan Osmanlı Devleti maliye kayıtlarında yer almıyormuş. Bu da bu efsanenin azıcık abartılmış olabileceği gerçeğini destekliyor. 




Benzer Yazılar

0 yorum

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe