En Güzel Floransa Manzarasına Sahip 7 Yer !

Ağustos 31, 2018

Gittiğim her şehirde en keyif aldığım yer, şehre tepeden baktığım müthiş manzarası olan yerler. Özellikle bu manzarada güzel bir restaurant veya kafe varsa deymeyin keyfime. Kahvemi yudumlarım, tatlımı yerim. Gezdiğim yerleri uzaktan bak burası şurada diye konuşmaya başlarım. Manzaraya ayırdığım akşamları tatilin son günlerine ayırmaya çalışırım. Ki yukardan bakarken şehri tanıyım. Keyifli oluyor size de tavsiye ederim. Aşağıda Floransa'nın en güzel manzarasına sahip 5 yeri sıralıycam. Umarım işinize yarar, hoşunuza gider.

floransa, floransa gezilecek yerler


1- Piazza Michelengelo


Piazza Michelengelo, Floransa'nın en ünlü manzara noktalarından. İsmini Floransalı Rönesans sanatçısı Michelengelo Buanorroti'den almış. Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel. Bu sebeple gideceğiniz zamanı iyi ayarlarsanız en iyisini yaparsınız. Özellikle gün batmadan burada olmanızı, gün batımından sonra da bir kahve içerek günün yorgunluğunu atarken Floransa'yı birde gece görmenizi tavsiye ederim.

Floransa, Floransa gezilecek yerler, Piazza Michelengelo

Gün batımına doğru insanlar akın akın tepeye yürümeye başlıyor sanırım en kalabalık dönemi gün batımı. Güneş battıktan sonra ise yavaş yavaş sakinleşiyor tepe. Biz gün batımından önce Piazza Michelengelo'ya gittik. Giderken yanımıza take away pizza ve makarnalarımızı aldık ve akşam yemeğimizi bulduğumuz boş yerde oturarak yedik. (Aldığımız yeri Floransa Yeme İçme Notlarına yazarım, burada konu dışına çıkmayalım :) ) İçecek almayı unutmuşuz, size aşağıdan alıp çıkmanızı tavsiye ederim. Yukarıda minicik su 4€. Güneş batmaya yakın tüm korkuluklar insanlarla dolup taşıyor, boşluk bulduğunuz anda yerinizi alın :) Herkesin heyecanla güneşin batmasını beklemesi, o kadar insanın gün batımı için orada olduğunu bilmek sizi de havaya sokacaktır. Evet çok güzel bir şehir, müthiş bir manzara ama güneş battı diye alkış kıyamet olduğuna orada denk geldim ben :)

Biz gün batımından sonra Piazza Michelengola'da bulunan bir Kafe'de oturup akşamımızı burada geçirdik.

Piazza Michelengelo'ya nasıl gidilir? diye düşünüyorsanız, Santa Maria Novella tren istasyonundan 12 veya 13 numaralı otobüsle, kendi aracınızla veya bizim gibi yürüyerek gidebilirsiniz. Kendi aracıyla gidecek olanlar için Piazza Michelengelo'da otopark mevcut ve sanırım ilk saat 1€, sonraki her saat + 2€'mu neymiş. Emin değilim öyle hatırlıyorum. Bizim gibi yürüyerek gidecek olanlarınız için ise merkezden gayet yürünebilir mesefede, evet merdivenleri çıkarken biraz ay şurada bir oturayım dinleneyim hissi gelmiyor değil. Sokak sanatçılarının yakınında oturup söylediği şarkıları dinlerken soluklanabilirsiniz. Biz öyle yaptık. Şimdi ben yürünebilir dediğim için yürümeyi tercih eder sonra bana instagramdan yorulduk, öldük bittik yazmayın. (ki yapanınız var :D) Biz yürüyerek dolaşmayı seven bir çiftiz, çok uzak olmadıkça her yere yürürüm. Piazza Michelengelo da çok uzak mesafe değil inanın yürürsünüz. Hem de Floransa'yı daha güzel gezmiş olursunuz.

Aa buarada bunuda ekliyim aklınıza böyle bir soru gelirse Piazza Michelengelo'da gün batımını izlemek Floransa'da yapabileceğiniz ücretsiz aktivitelerden biri.

Floransa, floransa gezilecek yerler, piazza michelangelo

2- San Miniato al Monte

San Miniato al Monte şehrin en yüksek tepelerinden biri olması ve ziyaretçilerine çok güzel Floransa manzarası sunmasının yanı sıra  tepede birde Bazilika var. San Miniato al Monte Bazilikası 11. yy'da inşa edilmiş Romenesk mimarisne uygun ve Floransa'daki bir çok kilise gibi yeşil - beyaz mermer dış cepheye sahip. Ayrıca Floransa'nın önemli ve en eski kiliselerinden biri.

San Miniato al Monte Bazilikası için bir hikayede mevcut. Hikayeye göre Aziz Minatus nehir kenarında vurulmuş ve bu tepeye kadar gelmeyi başarmış. Ardından buraya onun adına dini bir yapı yapılmış.

San Miniato al Monte Piazza Michealangelo'ya yakın ve onun kadar güzel Floransa manzarası var. Piazza Michealangelo'nun kalabalığından kaçmak isteyenler için mükemmel bir alternatif.   

3- Giotto'nun Çan Kulesi


Floransa'ya gittiğinizde ilk görmeye gideceğiniz yer muhtelemen Duomo Meydanıdır. Duomo meydanında Duomo Katedrali, Aziz Giovanni Vaftizhanesi ve Giotto'nun Çan Kulesi bulunuyor. Duomo Katedrali'nden ve Giotto'nun Çan Kulesinden şehri tepeden izleme şansına sahipsiniz. Ben eğer vaktiniz yoksa ve sadece 1 tanesine çıkacaksanız Giotto'nun Çan Kulesini tavsiye ederim. Sebebi ise Giotto'nun Çan Kulesinde seyir terasındayken Duomo'yu da görmeniz mümkün. Ve bu benim daha çok hoşuma gitti. Sizinde hoşunuza gidebilir.

floransa, floransa gezilecek yerler, giotto'nun çan kulesi

Giotto'nun Çan Kulesi hakkında şunları söyleyebilirim. Kuleye çıkarken 414 merdiven çıkacaksınız. Ve asansör yok. O merdivenler mutlaka çıkılacak yani kaçışınız yok :) 414 merdiven bizi mahveder hele yaz günüyse çıkılmaz diye düşünüyorsanız, azıcık haklı olabilirsiniz. Ama değer diyorum.  

Küçük bir not ekliyim, diğer yazılarda daha ayrıntılı anlatıcam zaten ama Giotto'nun Çan Kulesi, Giovanni Vaftizhanesi ve Duomo Katedrali kombin bilet. Tek biletle hepsine girebiliyorsunuz ücreti ise  18€

4- Bibliotece Delle Oblate


Aslında Bibliotece Delle Oblate bir kütüphane ve doğal olarak öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanıyor. Her köşesinde bir yere serilmiş bir öğrenci görmeniz mümkün. Ama sadece bir kütüphane değil terasında bir kafe mevcut. Sizde terasında bir çay molası verebilirsiniz. Hem çok güzel Duomo manzarası var hem de diğer teraslar nazaran uygun fiyatlı. 

5- Caffe del Verone

Duomo manzaralı cafelere bir örnek daha 6. katta bulunan bu cafe çok güzel Floransa manzarasına sahip.


6- The Westin Excelsior


Burası ise Ponte Vecchio manzarası olan bir rooftop bar. Gün batımında burada olmak keyifli olabilir. Apperitivoları güzel tabi diğer apperitivoculara nazaran azıcık daha pahalı. Oda manzaranın, gün batımının bedeli olsun :)

floransa, floransa gezilecek yerler, Ponte Vecchio

7- Villa Bardini

Eğer Floransa'ya bir kaç şehrin gezildiği paket turlarla gittiyseniz genelde Villa Bardini'ye vakit kalmaz ama eğer gezeceğiniz yerlerin arasındaysa kesinlikle manzarasını seveceksiniz.





Benzer Yazılar

1 yorum

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe