Müze Kart Nasıl Alınır ? ( Müzekart'ı nereden alabiliriz ? Hangi müzeler ücretsiz ?)

Haziran 17, 2019

Müze Kart Neden Gerekli ?

müze kart avantajları

Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her şehrinde bu kart ile ücretsiz girebileceğiniz 300'den fazla müze var. Bu kart Kültür Bakanlığına bağlı tüm müze ve ören yerlerinde geçerli. Eğer müze, tarihi yerleri gezmekten hoşlanıyorsanız bu kart çok avantajlı oluyor.

Örneğin;
İstanbul'da Ayasofya veya Topkapı Sarayını gezmek istiyorsunuz her ikisinin de giriş ücreti 60 Tl ya da İzmir Efes Ören yeri giriş ücreti 60 TL (ki orada girilecek bir çok ören yeri var hepsine girmeye kalksanız müze kart bedelini çoktan aşar.) sırf 1 yer için bu ücreti ödeyeceğinize 70 Tl karşılığında müze kartınızı alın. İlk kullandığınız andan itibaren 1 yıl boyunca tüm müzelerde geçerli.

Bunun dışında müze kartınız varsa bilet sırası beklemeden direk içeri giriyorsunuz ki bu Ayasofya yada Topkapı Sarayı gibi yoğun ilgi gören yerlerde inanılmaz bir avantaj.

Ayrıca Müze kart ile müze ve ören yerlerinde ki kafe ve mağazalarda %10 indirim sağlıyor.


Müze Kart Nasıl ve Nereden Alınır? Nelere İhtiyacınız var ?

Müze Kart'ı almak çok basit. Gitmek istediğiniz bir çok müzede müze kart satışı var. Bilet satış noktasından alabiliyorsunuz. 

Yanınızda sadece üzerinde resminizin olduğu kimliğiniz olsun yeter. Eğer yanınızda ehliyetiniz varsa sanırım bir fotoğraf istiyorlar. Biz 2 yıl önce Sezer ile yine müze kart almıştık ve Sezer'in yanında sadece ehliyeti vardı biz ekstra fotoğraf vermiştik. En iyisi siz kimlik kartınızla gidin. 

Kredi kartı ve nakit ödeme yapılabiliyor. Ben her ikisinde de kredi kartı kullanıp sorun yaşamadım.

Ayrıca Online olarak da Müze kartınızı alabilirsiniz. Online olarak müze kartınızı almak için kişisel bilgilerinizi girip, fotoğraf yüklemeniz yeterli. TC vatandaşlarının alabileceği müze kart +, museum pass Turkey, museum pas Cappadocia, museum pass İstanbul gibi kartlar daha fazla ücretli ve turistlere yönelik.


müze kart satış noktaları

Ve sonunda geldik hangi müze ören yerlerinden alabileceğinize; aşağıda ekleyeceğim linkten tüm listeye ulaşabilirsiniz. Bulunduğunuz şehri girin, müze kart satışı olan tüm müze veya ören yerleri listenecek. Müze Kart Satış Noktası

Müze Kart İle Ücretsiz Girebileceğiniz Müzeler Listesi


Diyelim ki müze kartınızı aldınız ve tepe tepe kullanmak istiyorsunuz. Gidip görebileceğiniz tüm müze ve ören yerlerinin listesini aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. 


müze kart ücretsiz müzeler


Müze Kart + Ücretleri

müze kart öğrenci öğretmen indirimli

Müze Kart +  Yetişkin tam bedeli 70 Tldir.
Müze Kart + Öğrenci indirimli bedeli ise 30 Tldir. (18 yaş üstü öğrenciler için)
Müze Kart + Öğrenci (18 yaş altı) Kimlik kartlarını ibraz ederek ücretsiz biletlerini alabilirler.
Müze Kart + Öğretmenler için (MEB öğretmenleri için) Meb kimlik kartlarını ibraz ederek 10 Tl karşılığında Müze Kart + alabilir (Sadece Müze Kart + alırken kimlik ibraz etmek zorunda, yıl içinde müze kartını kullanırken meb kartı yanında olmasa da olur :) )veya her seferinde bilet satış ofisinden ücretsiz biletlerini alabilirler. ( Her defasında MEB kimlik kartı gösterilmek zorundadır.)


Benzer Yazılar

1 yorum

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe