Vatikan Gezi Notları

Mart 05, 2018

Vatikan’ a nasıl gidilir?


Vatikan’ın Roma’nın içerisinde olmasına rağmen farklı bir ülke olduğundan bahsetmiştik. Aklınıza ilk anda peki farklı ülkeyse Vatikan’a girerken birşey yapmamız gerekiyor mu? Evrak vize herhangi birşey ? Bir kontrol varmı? Tüm soruların cevabı hayır :) Vatikan’a giderken arka sokakta bir semte gidiyormussunuz gibi olacak :) ne kimse birşey soracak ne de yapmanız gereken birşey var. Biz bi aksam kendimizi kaptırıp yürüyerek çıkmıştık Vatikan’a, sonra ertesi gün Vatikan müzelerini, St. Petrus Bazilikasını ve Castel Sant’angeloyu gezmek için metroyla tekrar geldik. :)



Vatikan için metro durağı : Ottaviano

Vatikan’da nerelere gidilir?

İlk olarak direk yemek önerisiyle başlıcam Vatikanın arka tarafında kalan güzel bir dilim pizzacı var. Vatikan’da nereye gidilir yazısına onunla başlamak istedim :) Roma Yeme / İçme Notları için tıklayın.

Aziz Petrus Bazilikası

Devası sıra sizi burda da bekliyor olacak, buyüzden erken saatlerde gitmenizi tavsiye ederim. Erken saatlerde gittiğinizde sıra beklemeden mi gireceksiniz, hayır :) ama en azından biraz daha az beklersiniz. Eğer sıranın inanılmaz uzun olduğu zamana denk geldiyseniz gözünüz korkmasın sona geçin ve bekleyin çünkü değiyor. İçerde sizi ihtişamlı bir bazilika bekliyor. Giriş ücretsiz, Kubbeye çıkmak isterseniz sadece ödeme yapmanız gerekiyor oda 7-8 euro gibi bir şey olması lazım.



Vatikan Müzeleri ve Vatikan Bahçeleri

Roma’ya gittiğinizde görmeden dönerseniz pişman olacağınız yer burası:) birkaç müzenin birleşiminden oluşuyor. Sistina Şapelide buna dahil. Tavanlar, duvarlar herbir miniminicik ayrıntı sizi şaşırtacak. Ağzı açık dolaşacaksınız. Mutlaka online biletinizi alın ve öyle gidin. Romopass’ın burda geçmediğinden bahsetmiştim zaten. Vatikan müzeleri için bilet almanız gerekiyor. Dönemine göre gecede gezebiliyorsunuz. Tabi gece turlarına bilet almanız gerek yine sayfalarından.. ayrıntılı bilgi için sayfalarını iliştiriyorum. İlgilenirseniz bir göz atarsınız. Online Bilet

Biz St Petrus Bazilikasından sonra Vatikan müzelerine ordan yemeğee :) ardından da yürüye yürüye Castel Sant’angelo ya gittik çok uzak değil :) Castel Sant’angelo için Roma Gezi Notlarına göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

2 yorum

  1. Vatikan bilgileri için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Harika bir blogunuz var; şimdi siz de yarışmaya katılıp değerlendirmeye katılabilirsiniz. Blogum Harika kampanyası ile siz de blogunuzla kazanmaya aday olun, websitenizi tanıtın, promosyon ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 2018 yılı içerisinde yeniden düzenliyoruz. Katılım için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
    İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler!

    Web : http://www.blogumharika.com/
    Mail: iletisim@blogumharika.com
    Tel : +90212 330 9707

    YanıtlaSil

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe