Barselona Havaalanından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir ?

Mart 07, 2018


Barselona'da dış hatların indiği havaalanı El Prat Havaalanı ve havaalanı şehir merkezinden 17 km uzaklıkta bulunuyor. İki terminali var. Dikkat etmeniz gereken bir şey var ki o da şu Eğer  Barselona'ya Türk Havayolları ile gidiyorsanız Terminal 1'e ineceksiniz. Ama eğer Pegasus gibi lowcost bir firmayla uçuyorsanız ozaman Terminal 2'de olacaksınız. Barselonaya giderken yine sorun değil hangi terminale giderseniz gidin şehir merkezine gitmek için yolunuzu bulursunuz da dönerken yanlış terminale gidip uçağı kaçırcam telaşına kapılmayın :)

Diyelim ki yanlışlıkla yanlış terminale gittiniz veya aktarmalı uçuşunuz var, Sorun yok. Terminaller arasında 10 dakikada bir ücretsiz Shuttlelar var.

Yeşil renkli bu shuttle'lar Terminal 2 de B kapısının önünden kalkıyor.
Terminal 1' de ise çıkış kapısından kalkıyor.

Buarada Barselona Şehir İçi Ulaşım Rehberi için linke tıklayın. İşinizi kolaylaştıracağını umuyorum :)

Barselona Havaalanından Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım 

Barselona şehir merkezi - havaalanı arası ulaşımı sağlayan otobüsün adı Aerobus. Barselona Havaalanı El Prat'ın Terminal 1 (T1) ve Terminal 2 (T2) olarak iki terminali olduğundan dolayı Aerobus'ın da T1 ve T2'ye giden A1 ve A2 olarak iki hattı var. Her ikiside fotoğraftaki gibi açık mavi ve her ikiside Şehir merkezi Plaça de Catalunya'da Corte Ingles'in önünden kalkıyor.

Barselona Kartlarının, T-10 veya diğer Bilet kartlarının Aerobus'ta geçerli olmadığını unutmayalım. Aerobus için ayrıca bilet almanız gerekiyor. Biletinizi online olarak alabilir, havaalanındaki bilet makinasından alabilir veya otobüs durağındaki görevliden, otobüs şoföründen alabilirsiniz. Görevlilerden alacaksanız ödemenizi nakit yapmanız gerekiyor. Bilet ücretleri;

Tek gidiş          : 5.90 euro
Gidiş - Dönüş   : 10,20 euro

Eğer biletinizi Gidiş - Dönüş olarak alacaksanız 15 gün içinde dönüş biletinizi kullanmanız gerekiyor.

Eğer yoğun bir sezonda Barselona'daysanız dönerken Aerobus'a binmek için otobüs durağında biraz daha erken bulunmanızı tavsiye ederim. Dolu olabilir ve siz aman uçağımı kaçırıcam telaşına girebilirsiniz.

Otobüslerin Hareket Saatleri ve Otobüs Yolculuğunun Süresi;

Terminal 1'e giden A1 hattına da binseniz, Terminal 2'ye giden A2 hattına da binseniz yolculuğunuz yaklaşık 35 dakika sürecek.

Aerobus A1 hattı için;

Plaça de Catalunya - Terminal 1 (A1) arası çalışan hat ilk seferini 5.00'da, son seferini 00.30'da yapıyor.

Terminal 1 - Plaça de Catalunya arası çalışan hat ilk seferini 5.35'de, son seferini 01.05'de yapıyor.

Aerobus A2 hattı için;

Plaça de Catalunya - Terminal 2 arası çalışan hat ilk seferini 5.30'da, son seferini 00.30'da yapıyor.

Terminal 2 -  Plaça de Catalunya arası çalışan hat ilk seferini 06.00'da, son seferini 1.00'de yapıyor.

Önemli Not : Siz yinede otobüse bindiğinizde hangi terminale varacağını sorun ve eğer biletinizi online olarak aldıysanız çıktısını evde alıp öyle gidin. Online bilet için tıklayabilirsiniz.



Barselona Havaalanından Şehir Merkezine Tren ile Ulaşım

E
n uygun seçeneklerden bir tanesi bu. Bende Trenle Şehir merkezine geçtim.Havalanından önce RENFE yazısını takip ederek tren istasyonuna yürüyün Terminal 2 için üst kata çıkıp üst geçit gibi bir yerden geçip tekrar aşağıya yürüyorsunuz. Öyle uzun yol değil 3 dakika korkmayın :) Sonra T10 biletinizi alıp hemen treninize binebilirsiniz.


T10 bileti ile şehir içi ulaşımınızı sağlayacaksanız Tren istasyonunun ordaki makinadan hemen alıp arkadaşınızla paylaşabilirsiniz. Barselona kartları ve şehiriçi ulaşım rehberi yazısında bahsettiğim  gibi T10 bileti ortak kullanılabilir. Trende Metroda otobüste her şeyde geçer. Eğer BCN Card'lardan alıp ulaşımımıza öyle sağlıcam diyorsanız. Havaalanından önce kartınızı alın öyle tren istasyonuna geçin.


Şimdi gelelim Trene bindik peki nerde inicez konusuna.

Havaalanından Trene bindikten sonra Passeig de Gracia durağında inebilirsiniz. Passeig de Gracia durağı şehir merkezinde ve indiğiniz durak metroyla bağlantılı. Eğer şehir merkezinden azıcık uzak bir otelde kalıyorsanız direk metroyle hiç çıkmadan otelinizin olduğu durağa gidebilirsiniz.

Diğer bir metroyla bağlantılı durak ise Sants. Renfe'nin Sants durağı merkez durak oluyor tüm trenler buraya varıp buradan kalkıyor. Yine bu durakta inip, kalacağınız yere yakın olan durağa bağlantısı olan metro hattına geçebilirsiniz.

Eğer otele hiç uğramadan gezmeye şehir merkezini gezmeye başlıcam diyorsanız Passeig de Gracia durağında inin derim. Şehir merkezinde olan durak o.

Eğer sizin uçağınız Terminal 1'e iniyorsa şehir merkezine trenle gitme seçeneğini eleyin derim. ya terminal 1'e shuttle ile gelmeniz yada L9 hattını kullanmanız gerekecek. İn-bin hiç gerek yok, tavsiyem Terminal 1'e indiyse uçağınız, Aerobos otobüsü ile şehir merkezine geçin.

Havaalanından her 30 dakikada bir sabah 6.08 - 23.38 arasında kalkıyor.
T10 biletler - BCN ulaşım kartları hepsi geçerli.

Barcelona Havalanından Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım

Eğer otobüs veya trenle uğraşmak istemiyorum, öyle indi bindi yapamam direk otelime gidicem, daha rahat bir yolu yokmu diyorsanız. Hey Taaksii seçeneği kalıyor size. Peki Barselona'da taksiler güvenli mi? Evet, gayet güvenli. Bir çoğunda Kredi kartı ile ödeme de mevcut. Tabi siz kredi kartı ile ödeme yapıcam diyorsanız, yola çıkmadan önce yinede bir sorun. Taksi renkleri Sarı - Siyah  ve yolculuğunuzun sonunda taksi şoföründen fiş isterseniz, fişte bindiğiniz aracın, şöforun, tarihin, ödenen tutarın herşey hakkında bilgi mevcut. Bir şey unutursanız falan çok rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Bazı taksiler bagajdan, evcil hayvandan ekstra ücret alıyor veya gece / gündüz tarifelerinde farklılıklar oluyor. Bindiğiniz takside böyle bir uygulama var mı yok mu diye merak ederseniz genelde aracın yan kısmında bu bilgiler oluyor.




Benzer Yazılar

1 yorum

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe