Roma'ya Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Mart 05, 2018


Dili : İtalyanca
Para Birimi : Euro
Önemli Tatil Günleri :

21 Nisan
29 Eylül
Ağustos Ayı

Kullanılan Priz: bizimkisiyle aynı ekstra bir dönüştürücü getirmenize gerek yok.



Yukarda muhtemelen bildiğiniz şeyleri okudunuz şimdi Gelelim Roma Önerilerine,

1- Kolezyum için Online Bilet Alın;


 Özellikle yaz aylarında gidecekseniz ve bilet almadan gidiyim ordan alırım diye düşünüyorsanız Kolezyuma gitmecen önce şöyle size 1-2 saat yetecek kadar abur cubur alın yanınıza, kimle gittiyseniz geçmişte çözülmemiş ne probleminiz varsa konuşmaya başlayın ki o hararetli konuşma esnasında sıra aksın gitsin. İnanılmaz bir kuyruk olacak. Birde buna yazın sıcağı, kışın soğuğu, sıra beklemenin sıkıcılığını ekleyin :) Siz siz olun gitmeden önce online rezervasyonunuzu yapın ve Roma'ya ayırdığınız zamanı sıra beklerken harcamayın. Online bilet için şuraya tık tık yapabilirsiniz veya RomaPass yazımı okuyup Romapass almayı düşünebilirsiniz. RomaPass ile ilgili ayrıntılı bilgi içinde sizi şöyle alayım.

2- Vatikan Biletinizi Online Alın;

Kolezyumdaki sıra burda da var, yine biletimizi online alalım ve bu hengameden kurtulalım. Vatikan online bilet için şuraya bir tik.  Dip not düşeyim, Vatikan Müzeleri için RomaPass geçerli değil. Sonuçta Vatikan farklı bir ülke olarak sayılıyor doğal olarak RomaPass'ın avantajları burda geçerli olmuyor. Farklı bir ülke dediysem aklınıza şöyle sorular gelmesin. Farklı bir ülke ise girişte herhangi bir şey yapmam gerekiyor mu? Vatikan'a girerken bir sorunla karşılaşırmıyım ? Vatikan'a gitmek için yapmam / hazırlamam gereken bir şey bir evrak vs varmı? Hepsine Hayır :) biz kendimizi yürümeye kaptırıp yürüyerek de gitmiştik. Hiçbir şeye gerek yok. Farklı bir semt gibi düşünün.

3- Kiliseler için kıyafet kuralı var. Bavul Hazırlarken Dikkat !

Özellikle St. Peters Bazilikası için bu kıyafet kuralı inanılmaz geçerli. Eğer içeriye girmeden önce etrafta satıcı abilerimize birdaha kullanmayacağınız şallar için 10 euro vermek istemiyorsanız, kıyafet kuralına uyalım. Ayrıntılı ve kısacık Roma Kıyafet Önerilerim için şuraya bir göz atın.

4- Roma'yı yürüyerek keşfet;

Ayaklarınızı seviyorsanız bavul hazırlarken en rahat ettiğiniz ayakkabılarınızı yanınıza alın çünkü bol bol yürüyeceksiniz.

5- Araba Kullanmak 🚫

Diyelim ki İtalya'yı arabayla gezeceksiniz ve Roma'ya da arabayla vardınız. Hemen park edin :) Roma'nın trafiği size asla İstanbul'un trafiğini aratmaz. Özellikle turistik yerleri gezerken o trafikte sıkışıp kalabilirsiniz. Buyüzden arabayı park ediyoruz ve yavaşça uzaklaşıyoruz. Toplu taşımayla veya yürüyerek keşfediyoruz. Zaten bavul hazırlarken rahat ayakkabılarımızı yanımıza almıştık. Ayrıca eğer araba kiralamayı düşünüyorsanız Roma'dan çıkarken kiralamayı tercih edebilirsiniz.

6- Şehir Kartlarından yararlanabilirsiniz.


Eğer birçok müzeyi gezicem, hem indirimli geziyim, hem sıra beklemiyim, hemde metroları ücretsiz kullanıyım diyorsanız RomaPass seçeneğini düşünebilirsiniz. Romapass size tüm müzelere ücretsiz girme şansı tanımıyor 2 müzeyi ücretsiz ve aldığınız kartın süresi boyunca ücretsiz ulaşım sağlıyor. Ücretsiz girebileceğiniz yerler ve Romapass hakkında yazım için şu yazıyı da okumak isteyebilirsiniz. Romapass nedir ? RomaPass Almalımıyım?

7- Yanınıza su şişesi alın

Roma'da heryerde olan çeşmelerden su içilebiliyor, bir çok turist ve local çeşmeleri tercih ediyor. Sizde dilerseniz bi deneyin :)



8- Park Yürüyüşü;

Bildiğimiz park değil, yanınıza atıştırmalıklarınızı alın ve Borghese'de keyif yapın. Ayrıntılı bilgi için Roma Gezilecek Yerler sayfasına bir göz atabilirsiniz.

9- Gelato (dondurma) yemeden dönmeyeceksiniz heralde;

İtalyanlar dondurmaya Gelato diyorlar. Ben ve çevremde gidip deneyip sevmeyen kimse yok sanırım. Dondurma yemeden dönmeyin. en iyi dondurmayı yiyebileceğiniz, en iyininde en iyisini yiyebileceğiniz yerler hakkında ve İtalyada yeme içme notlarım için size şöyleee bir yazıda hazırladım. Roma Yeme / İçme Notları

10
- İtalyanlar gibi kahvaltı yapın;

Bir cappuccino / espresso ve yanında cornetto :) İtalyanlar gibi şipşak kahvaltıyı deneyebilirsiniz. Roma Yeme İçme notlarına göz attınız değil mi?

11- İşinizi yarayabilecek bir kaç İtalyanca kelimeyi de aşağıya iliştirdim. İtalyanca bilmiyorum sıkıntı yaşarmıyım derseniz, hayır kesinlikle yaşamayacaksınız :) çoğu kişi az çok İngilizce biliyor. Ayrıca Türkler kadar sıcak kanlılar bir şey sorduğunuzda size anlatamadıklarında / anlatılanı anlamadığınızda tüm vücut dillerini kullanarak siz anlayana kadar uğraşıyorlar. :)

Buon Giorno :              Günaydın
Buona Sera :                 İyi akşamlar
Buona Notte :               İyi geceler
Ciao :                            Merhaba / Güle Güle
Arrivederci :                 Güle Güle
Per Favore :                  Lütfen
Prego :                          Bir şey değil
Grazie :                         Teşekkürler
Basta :                           Yeterli, tamam dur gibi. ( yiyeceğinize baharat eklenirken mesela)
Parla Inglese ? :            İngilizce konuşabiliyor musunuz?
Gabinetto / Bogno :      Tuvalet
Non- capisco :              Anlamadım
Dov'e ... ? :                   Nerede .... ?
Quanto Costa ? :           Ne kadar? (fiyat sorarken)




Roma'ya gitmişken Vatikan'a gitmemek olmaz, Vatikan Gezi Notları için Vatikan hakkında yazıma da göz atabilirsiniz. Vatikan Gezi Notları


Benzer Yazılar

1 yorum

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe