Barselona Ulaşım Rehberi ve Barselona Ulaşım Kartları

Mart 10, 2018

barselona ulaşım rehberi
Sadrada Familia




Barselona Şehiriçi Ulaşım

Araba kiralamanıza gerek yok diyerek direk giriyim konuya. Çünkü Barselona'da gerçekten sizi istediğiniz her yere ulaştıracak bir ulaşım hattı var. Toplu taşımayı kullanarak şehrin nispeten uzakta kalan bölgelerine rahatlıkla gidebilirsiniz. Zaten şehir merkezinde olan yerleri yürüyerek gezeceksiniz değil mi ? Sonuçta Barselona'ya gezmeye geldiniz. Yürüyerek keşfetmek gibi yok. Ki Barselona'nın yapısı Gaudi'nin her yere bir el atmasıyla o sokaklar yürüyerek keşfedilecek, ancak öyle keyfi çıkar. :)

Barselona Havalanından Şehir merkezine nasıl giderim diyorsanız Barselona Havalanı El Prat'a nasıl gideceğinizi ve El Prat'tan şehir merkezine nasıl geleceğinizi anlatan yazımı okuyabilirsiniz.



Barselona Metro ile Ulaşım

Biz en çok metroyu kullandık. Barselona da çok gelişmiş bir metro hattı var toplam 10 hat var ve istediğiniz hemen hemen her yere metro ile ulaşabilirsiniz. Biz Tibidabo'ya çıkarken haricinde hep metro kullandık. Her metro hattı farklı renk ve sayı ile ayrılmış birbirinden. 2 dakika baktıktan sonra zaten çözeceksiniz. 

Metro hangi saatler arasında açık?

Pazartesi'den Perşembe'ye, Pazar günleri, Resmi Tatiller : 05.00 - 24.00 arası
Cuma ve Resmi Tatillerden bir gün önce                          : 05.00 - 02.00 arası
Cumartesi günleri                                                              : 24 saat açık
24 Aralık                                                                            : 23.00' de kapanıyor



https://www.tmb.cat/en/barcelona/metro/-/lineametro/L1
Barselona Metro Haritası





Barselona Metro Hatları linkine veya fotoğrafa tıklayarak tüm metro hatlarına ulaşabilirsiniz. Hatların üzerine tıklayarak tüm metro hattındaki duraklara ve bağlantı (aktarma) noktalarına ulaşabilirsiniz.







Barselona Otobüs ile Ulaşım

Barselona da metro hatları kadar otobüs hatları da gelişmiş. Dilerseniz heryere otobüs ilede ulaşabilirsiniz. Otobüsler genelde çok dakik. Çünkü onlara ayrılmış bir şerit var ve trafiğe pek takılmıyorlar. :) Yine de Barselona da en hızlı ulaşım yolu metro. Otobüs hatlarının bir çoğu Plaça de Catalonya'dan kalkıyor. Ayrıca metronun ve otobüslerin çalışmadığı saatlerde çalışan gece otobüsleri var. Yani Barselona da ulaşım için sorun yaşamayacaksınız günün gecenin her saatinde sizi istediğiniz yere ulaştıracak bir yol var :)

Size tüm otobüs hatlarının olduğu siteyi paylaşıyor. Bu siteden gitmek istediğiniz yere hangi otobüs hattının gittiğine, herhangi bir hattın tüm duraklarına ve çalışma saatlerine, sıradaki otobüsün nezaman geleceğine kadar her bilgiye ulaşabilirsiniz. Barselona Otobüs Hatları



Barcelona Ulaşım Kartları

T10

Barselona T10 metro
Turistler tarafından daha yoğunlukla T10 biletleri kullanılıyor. T10 biletlerinin fiyatı 10.20 euro. Ama bu bileti aldığınızda Barselona da tüm ulaşım hatlarında kullanabiliyorsunuz. Renfe, metro, otobüs, tramvay ve en T10 biletlerini en cazip kılan özelliği ise paylaşılabiliyor olması. Barselona'ya gelir gelmez havaalanından T10 biletinizi alıp tek bileti arkadaşlarınızla paylaşarak Renfe kullanarak şehir merkezine gelebilirsiniz. Diğer günlerde T10 kartın içinde olan 10 biniş hakkı bitene kadar arkadaşınızla paylaşırsınız. Bittiğinde tekrar alırsınız. Biz Sezerle toplamda 2 T10 bileti kullandık. Biri bittikten sonra diğerini aldık. 6 günlük seyahat için gidiş-geliş havalanı ulaşımları dahil 2 T10 kartı yetti hatta 2. bilet tam bitmedi. Buarada hatırlatmam gereken bir şey var. Sizde Sezer gibi cebinizde saklamayın sonra kartın manyetik alanı siz oturup kalkarken kırılıyor ve turnikelerde okuturken sorun yaşıyorsunuz. Turnikede okutamayınca biz 10 hakkın bittiğini düşündük ama bunu metrodaki bir görevli farketti. Manyetik alanı bozulmuş dedi ve bize yenisini verdi tabi içinde kaç hak kaldıysa okadar yükledi. Metro istasyonlarına indiğinizde aklınıza bir şey takılırsa herzaman soru sorabileceğiniz bir görevliye denk geliyorsunuz. ne tarafa gidicem diye emin olamıyorsanız, her yerde çok net tabelalar var ama illede sorucam diyorsanız biriler var :) 

Tek Kullanımlık Bilet

Fiyatı 2.20 euro. Eğer sadece 1 defa toplu taşıma kullanıcam. Toplu taşımayla işim yok diyorsanız bu seçeneği seçin. Çünkü bence T10 daha avantajlı. 



Hola BCN 2-3-4-5

Hola BCN kartlarının özellikleri aynı, tek fark kullanım süreleri. Siz ihtiyacınız olanı seçebilirsiniz.
Hola Barcelona Card

Hola BCN 2 48 saat geçerli ve 15 euro;
Hola BCN 3 72 saat geçerli ve 22 euro,
Hola BCN 4 96 saat geçerli ve 28,50 euro,
Hola BCN 5 120 saat geçerli ve 35 euro.

Hola BCN kartlarının özellikleri;
  • Bütün kartlar tüm ulaşım hatlarında geçerli. Otobüs, metro, tramvay, Montjuic funiküler, havalanı tren ulaşımı..
  • Kartınızın süresi boyunca sınırsız kullanım hakkınız var.
  • Hangi kartı aldıysanız kalan süreniz ilk kullanımdan itibaren başlıyor. Hola BCN 2'yi aldıysanız ilk kez kullandıktan 48 saat süre sonra kullanımı bitecek.
  • Hola BCN kartları tek kişi için ve paylaşılamaz. Yani T10 kartı gibi 1 tane alalım hepimiz kullanalım seçeneği yok herkes kendi kartını almalı :)

Hola BCN kartlarını online almak istiyorsanız linke tıklayabilirsiniz. Hola BCN Ulaşım Kartları. Online alımda %10 indirim uygulanıyor. Çıktı aldıktan sonra Barselona'ya vardığınızda ilk kullanımınızda metro istasyonundan makbuzunuzla kartınızı alırsınız.






Benzer Yazılar

1 yorum

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe