Como Gölü Gezilecek Yerler

Haziran 22, 2018

"Lago di Como" Como Gölü, Y şeklinde İsviçre, Alp dağlarının eteklerinde, müthiş manzarası, botanik bahçeleri lüx yapısı, muhteşem villaları, sunduğu alışveriş ve yemek imkanlarıyla İtalyanların ve turistlerin kaçış noktası. Bu romantik yerleşim yeri ülkemize yakınlığı ve doğal güzelliğinden dolayı tercih edilen popüler balayı noktalarından diyebiliriz.

Como Gölünde Gezilecek yerler, Bellagio


Como gölü çevresinde mükemmel ev ve şatolar göreceksiniz. Bu evler dünyanın en pahalı evleri arasında. Bazı ünlülerinde burada evleri mevcut. George Clooney, Madonna, Gianni Versace, Ronaldinho gibi.. Bazı tarihi villalar ve bahçeleri ziyarete açık. Como Gölü ziyaretiniz boyunca en az bir tanesini gezmenizi tavsiye ederim.

Como Gölüne en kolay ulaşım Milano'dan sağlanıyor. Milano'dan Como'ya yaklaşık 1 saate trenle veya araba kiralayarak ulaşabilirsiniz. Her iki ulaşım seçeneği de çok kolay ve size böyle doğa manzarası sunan yere çok kısa sürede ulaşbilirsiniz. Como Gölünün çevresinde bir çok kasaba var. Sizde kendi rotanızda bir yerden başlayıp sıra sıra kasabalar arasında geçiş yapacaksınız. Kasabalar arasındaki ulaşım da çok kolay. Özellikle popüler kasabalar arasında sık sık arabalı / arabasız feribot seferleri mevcut. Araba kiraladıysanız karadan da ulaşabilirsiniz veya otobüsle de geçiş yapabilirsiniz. 

Como Gölü, Como Kasabaları


Como Gölü çevresindeki yerleşim yerleri arasında en popülerleri Menaggio, Como, Bellagio, Varenna. Genelde Como Gölü Rotaları ya Varenna'dan başlayıp, Como'da bitiyor yada tam tersi. Como Gölü Rotaları hakkında başka yazıda bahsedeceğim.

Como Gölünde Gezilecek yerler, Varenna

Como Gölünde yapabileceğiniz bir çok aktivite var. Mükemmel yürüyüş parkurlarının dışında yaz aylarında yüzebilir, sörf veya kaya tırmanışı yapabilirsiniz. Kış aylarında ise Alp Dağlarının yakınlarında kayak yapabilirsiniz. Bu arada mükemmel bisiklet rotaları da var eğer vaktiniz varsa deneyebilirsiniz. 

Como Gölünde iken dikkat etmeniz gereken bir kaç husus var . Bunlardan bir tanesi Como Gölü'nün Alp dağlarının eteklerinde olması sebebiyle her an yağmur yağma olasılığının olması, akşamları da biraz serin olabiliyor. Bavulunuzu hazırlarken aklınızda bulunsun.

Como Gölü'ne Nasıl Gidilir? 

Como Gölü Kasabaları Arasında Ulaşım 

Como Gölü Kasabalarını Gezmek için Popüler Rotalar


 hakkında yazdıklarımı başka bir yazıda yazacağım.

Como

Como Kasabası, Como Gölünün merkezi, bu sebeple diğer yerleşim yerlerine nazaran biraz daha şehirleşmiş. Görmek isteyeceğiniz bir çok tarihi, kültürel dini yapı var. Como'da mutlaka yapmanızı tavsiye ettiklerimi şöyle sıraladım.

1. Como Kasabasından Finüküler ile Brunate'e çıkın.

Fünikülere binmek başlı başına bir keyif zaten ama bu füniküler sizi müthiş yükseklikte bir manzaraya çıkarıyor. Hatta bu sebeple yükseklik korkusu olanlara önerilmiyor. Fünikülerden indiğinizde sizi Alp Dağları ve Como Gölü manzarası bekliyor. Ayrıca biraz bir yürüyüşle Faro Voltiano Deniz Feneri'ne ulaşmanızda mümkün. Bu deniz feneri 1927 yılında 29 metre yüksekliğinde yakılmış eğer dilerseniz Deniz fenerinin balkonuna çıkabilir, Como Gölü manzarasını bir de oradan izleyin.

2. Como Duomo Katedrali ve Popüler Turistik Noktalar Görebilirsiniz.

14 yy.'da inşa edilen gothik tarzda olan Como Katedrali, 11. yy'da inşa edilen Romanesk tarzda olan Basilica di Sant' Abbondio ve Basilica di San Fedele Como , Como kasabasının popüler turistik noktalarından, hem onları görebilir hem de onları görürken Como'da biraz dolaşabilirsiniz.

3. İpek Müzesini Görebilirsiniz.

Como, İtalyanın ipek üretim merkezi. Como Kasabasında kıyı şeridinde İpek müzesini gezebilirsiniz. Şallar, bluzlar, kravatlar, fularlar almanın yeri Como. Tabi diğer kasabalarda da aynı şık butikleri bulacaksınız.

4. Kayık veya Tekne Kiralayın.

Como Gölünde Gezilecek yerler



Como Gölünün popüler kasabalarının hepsine kayık veya tekne kiralamak mümkün. Zaten atmosferin oldukça romantik olduğunu düşünürsek bir de kayık kiralayıp göle açılırsanız, romantikliği arşa çıkarırsınız. Kayıkların ayaklı pedallı olanları da mevcut, daha kolay bir gezinti için tercih edebilirsiniz. Hangi kasabada daha çok vakit geçirecekseniz. Göle açılmayı oraya bırakabilirsiniz. Ulaşımınızı karadan veya feribot kullanarak yapmayacaksanız tekne de kiralayabilirsiniz.

Bellagio

Como Gölünde Gezilecek yerler, bellagio

Bellagio'dan Como Gölünün incisi olarak bahsediliyor. Benimde en sevdiğim yerleşim yeri Bellagio olmuştu. Bellagio küçük bir kasaba olmasına rağmen, özellikle yaz aylarında tıklım tıklım. Sanat galerileri, tasarım butikleri, manzarası, villaları, küçük restoranlarıyla bence popüler olmayı da hakkediyor. Eğer vaktiniz kısıtlıysa en çok vaktinizi Bellagio'ya ayırmanızı tavsiye ederim. Bellagio'yu taş merdivenlerden yukarı çıkarak, rota takip etmeden manzaranın güzel evlerin yeşilin ve gölün tadını çıkararak dolaşmak en iyisi. Yukarılara çıktıkça mükemmel panoramik manzaralarla karşılaşacaksınız. Bunun dışında Bellagio'da yapabileceğiniz bir kaç şeyi aşağıya ekledim.

Como Gölünde Gezilecek yerler, bellagio



1.Basilica di San Giacomo'yu görebilirsiniz.

Como Gölünde Gezilecek yerler, bellagio

Merkezden biraz içeri doğru girdiğinizde Basilica di San Giacomo'yu göreceksiniz. Bu katedral 1075-1125 yılları arasında inşa edilmiş, limandan çokta uzakta değil. Bellagio sokaklarında dolaşırken görmek isteyebilirsiniz.

2. Villa Serbelloni'yi ziyaret edebilirsiniz.

17. yy'da yapılmış göl kıyısındaki Villa Serbelloni'nin bir kısmı günümüzde otel olarak kullanılıyor. Görkemli bahçeleri günde 2 defa 30 kişilik rehberli gruplar halinde gezilebiliyor.

3. Villa Merzi'yi ziyaret edebilirsiniz.

1808 yılında inşa edilen bu Villa'nın romantik yürüyüşler yapabileceğiniz japon bahçeleri, neo-klasik bir şapheli ayrıca dolaşabileceğiniz bir müzeside var. Mart sonundan Kasım başına kadar gezilebiliyor. Eğer Como Gölünde Yapılacaklar listenize Villa Merzi'yi eklediyseniz, Gitmeden resmi sitelerinden bilgi alabilirsiniz. Villa Merzi

4. Bistrot Restoranda Spagetti al Pomodoro yiyin. 


Como'ya gitmeden önce okuduğum yazılarda bu restoranda pomodoro yiyin tavsiyesi vardı. Merak ettiğimden gittiğimde aradım taradım buldum. Gerçekten mükemmel tavsiye diyebiliriz yukarı çıkarken ara sokakta kalan minicik bir restoran ama tatlar süper sizde deneyebilirsiniz. Ben restoranı map'e yazarak buldum. 

Menaggio

Menaggio, Como gölünün popüler kasabalarından. Çok temiz olduğu söylenen büyük bir plajı var. Eğer vaktiniz varsa bisiklet veya yürüyüş rotalarınız için Menaggio'yu seçebilirsiniz.

Varenna

Como Gölünde Gezilecek yerler, Varenna

Como Gölü Rotalarının ya başlangıç ya da bitiş noktası bu kasaba diyebilirim. Bizde Varenna'dan başlamıştık. Bellagio'ya nazaran daha sakin bir kasaba. Bu sebeple Belaggio'ya daha çok Varenna'ya daha az vakit ayırabilirsiniz. Varenna'da yapabileceğiniz bir kaç şeyi aşağıda ekledim.

Villa Monestro

Villa Monestro, Varenna, Como Gölünde Gezilecek yerler

Villa Monestro aslında 1200'lü yıllarda rahibeler için kurulmuş bir manastır. Diğer Como Gölü villaları gibi Villa Monestro'nunda görülmeye değer botanik bahçeleri var. Ayrıca bahçenin içerisinde göle doğru inen taş merdivenler var. Burada romantik bir yürüyüş yapabilirsiniz.


Guila's Gelato'da Dondurma Yemeseniz de Olur

Como gölünde nerede yenir, Varenna

Yine gitmeden önce not aldığım yerlerden biriydi burası, ama denediğimde öyle çokta güzel bulmadım. Evet organik ve sadece meyveden yapılıyorlar çokta güzeller aslında ama daha iyi dondurmalar yemiştim. Eğer bitter seviyorsanız en çok çikolatalı dondurması meşhur.

Lavanda del Lago

Como Gölünde Gezilecek yerler

İskeleden iner inmez sağ tarafa azıcık yürüdüğünüzde göreceksiniz bu her şeyin lila olduğu bu şirin 
lavanta köşesinden hediyelik eşyalar veya kendinize hatıra alabilirsiniz. 

Como Gölündeki Diğer Popüler Villalar

Tremezzo Kasabasındaki Villa Carlotta

Como Gölünde Gezilecek yerler

Villa Carlotta gittiğinize pişman olmayacağınız bahçelerden. Hollanda Prensesi bu villayı kızı Carlotta'ya düğün hediyesi olarak hediye etmiş. Bir önceki sahibinin koleksiyoncu olması sebebiyle villa ve bahçeler sanat eserleriyle dolu. Ayrıca Carlotta'nın eşininde botaniğe ayrı bir merakı varmış. Bahçelerin bu kadar görkemli olmasının bir sebebi de bu olabilir. Panoramik manzarası ve mükemmel fotoğraf köşeleriyle sizi kendine hayran bırakacak.

Lenno Kasabasındaki Villa del Balbianello

Como Gölünde Gezilecek yerler, Villa del balbianello

Lenno merkezden biraz yukarı doğru tırmanarak veya teknekle ulaşabilirsiniz. Yaz döneminde çok sık gidip tekneleri kullanırsanız Villa Balbianello'yu birde uzaktan göreceksiniz. 18. yy'da dönemin kardinali için inşa edilmiş muhteşem bir terası olan Barok tarzda villaya Como merkezden yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Como Gölü Festivalleri


Como Gölünün popüler kasabalarında yaz aylarında sık sık festivaller oluyor. Gitmeden mutlaka orada olacağınız tarihte festival var mı diye bakın. Bunlardan bir tanesi haziranın son haftasonu olan The Sagra di San Giovanni. Bir diğeri Varenna'da Temmuz sonunda gerçekleşen Havaifişek Festivali. Daha bir çok festival var. Festivaller hakkında bilgi almak için Como Gölünün resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

0 yorum

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe