Milano'ya Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Mayıs 14, 2018

Milano'ya Ne Zaman Gidilir?

Milano Gezilecek Yerler


Milano her zaman sezon olan şehirlerden. Tabi en favori zamanları Nisan - Mayıs ve Eylül - Ekim ayları.
Eğer moda ile ilgiliyseniz seyahatinizi Moda Haftalarına denk getirseniz sizin için bir de bonus olacaktır. Moda Haftaları Eylül  ve Şubat aylarında.

Nerede Kalınır ?


Duomo ve çevresi en pahalı bölge. Hem biraz daha hesaplı hem de her yere yürüyerek gitmek istiyorsanız Brera ve Navigli bölgelerini tercih edebilirsiniz. Eğer Milona'da kaldığınız süre boyunca sık sık tren kullanıcam diyorsanız ise Milano Stazione Centrale bölgesini tercih edebilirsiniz. Tabi istasyona yakın konaklarsanız Duomo'ya giderken metro kullanmanız gerekecek. Gerçi yürümeyi seviyorsanız sabah giderken yürüyüp akşam dönerken metroyu kullanabilirsiniz. Yol öyle atla deve değil. Ama öyle gidip geliyim gün ortasında yada aman akşam yürüye yürüye gidelim dolaşmış oluruz yakınlığı da değil.

Milano Pahalı Bir Şehir mi?


Tek kelimeyle Evet. Tabi bize göre TL x 5 olduğu için de pahalı geliyor. Modanın kalbi diyoruz tabi yemesi, içmesi, taksisi, konaklaması pahalı olacak. Ama müze girişleri diğer Avrupa ülkeleriyle aynı aralıklarda.

Milano Seyahati Kaç Gün Olmalı?

2 veya 3 gün Milano için gayet koştur koştur olmadan keyif alarak gezeceğiniz bir seyahat olacaktır. Tabi Milano'nun çevresinde yakın yerleri gitmeyi düşünürseniz ozaman daha uzun bir seyahat düşünün mesela artı Como için 1 veya 2 gün, Venedik için 2 veya 3 gün gibi :)

Milano Gezilecek Yerler

  • Milona ne zaman yağmur yağacağı belli olmayan bir yer. Mayısta da gitseniz o şemsiyeyi bavulunuza koyun. Ne olur ne olmaz.
  • Bir şehri en güzel yapan şey bence yakın çevresi, seyahatinizi planlarken bir kaç gününüzü Venedik, Floransa veya Bologna, Como gölüne ayırmayı düşünebilirsiniz.
  • Duomo'nun mutlaka çatısına çıkın.
  • İtalya'da özellikle turistik alanda İngilizce bilmeyene denk gelmek zor. Çoğu çalışan İngilizce biliyor. Az bilse bile elle kolla size meramını anlatıyor. Yine de aşağıda işinize yarayacak bir kaç kalıp bıraktım.
Per favore, Grazie ( Lütfen, Teşekkürler )
Un Tavolo per due ( İki kişilik bir masa )
Buon Giorno ( Günaydın )
Buona Sera ( İyi akşamlar)
Si ( Evet )
Arrivederci ( Güle Güle )
Vou Quardare ( Bakar mısınız? )
Quanta Costa ( Fiyatı Nekadar ? )

  • Harika mimarinin, inanılmaz yaratıcı vitrinlerin, sizi içeri içeri çağıran kafe ve restaurantların bulunduğu Brera, Corso Como ve Navigli. Bu bölgelerde vakit geçirin.
  • Fiyat olarak daha uygun ama farklı parçalar almak isterseniz Brera'daki butiklere göz atabilirsiniz.
  • İtalya'da kanalların olduğu tek şehir Venedik değil, Milano da Navigli bölgeside kanal bölgesi. Ayrıca Navigli, genç Milanlıların haftasonu veya akşamları kafalarını dağıttığı yer.
  • Navigli için gündüz de vakit ayırabilirsiniz tabi, ama asıl Navigli'nin hakkı geç saatler. Mutlaka Navigli' ye bir gecenizi ayırın.
  • Navigli'de aperitivo barların en fazla ve gözde olduğu yer. Bir tanesini seçin vakit geçirin.
  • Eğer La Scala'da opera izlemek istiyorum ama bilete okadar para vermek istemiyorum anlıyor musun? diyorsanız showdan bir kaç saat önce bilet satışta biletler %25 indirimli.
  • Leonarda da Vinci'nin Son Akşam Yemeği Frevskini görmek istiyorsanız. Gezinizi planlar planlamaz biletinizi alın. Çünkü çok çabuk bitiyor, aylar öncesinden almanız lazım.
  • Bazı restaurantlar da servis ücreti ek olarak geliyor. kişi başı 2 euro ekleniyor hesaba gibi yada masaya gelen ekmeğide ek olarak fiyatlandırıyorlar. Masanıza fiş geldiğinde niye fazla gelmiş bu aradaki fark ne diye düşünürseniz. Bunlardan biri veya ikisi birden olabilir :) 
  • Como, Garda, Maggiare gibi gezilesi yerler trenle sadece 1 saat 30 dakikacık uzaklıkta.
  • Panzerotti deneyin. Bir çeşit İtalyan hamurişi.
  • İtalyanlar gibi kahvaltı yapın, kahvenin yanında tatlı ne varsa alabilir miyim ?
  • Tramvay yolculuğu yapın, 1930'lardan kalma bu romantik atmosferi kim tatmak istemez ki. Hatta tramvayda bir akşam yemeği de yiyebilirsiniz. Milano Gezilecek Yerler yazısında ayrıntılı bahsedicem.
  • Ağustos ayında gitmemeye çalışın. Tabi tatiliniz Ağustos ayına denk geliyorsa yapacak bir şey yok ama ağustos ayında Milano hem inanılmaz sıcak hem de bir çok dükkan kapalı.
  • Milano modanın kalbi dedik peki indirimler ne zaman? Kış indirimi Ocak ayının başından Mart ayının başına kadar sürüyor. Yaz indirimi ise Temmuz ayının başından Eylül ayının başına kadar sürüyor. İndirimler bizde ki gibi %70'e kadar varıyor. O %70 varan parçaya ben bi türlü denk gelemiyorum o ayrı :) Hem tatil hem alışveriş daha ne isterim diyorsanız zamanlamanızı bu şekilde yapın.
  • Duomo'nun önündeki satıcılar elinize kuş yemi tutuşturabilir, tabi ücretli olarak. Eğer ekstra para ödemek istemiyorsanız reddedin.
  • Duomo katedralinin bir kısmına ücretsiz girebiliyorsunuz. Duomo'ya baktığınızı düşünün soldaki kapı. Zemin deki bir yeri şerit çekerek çevrelemişler her yeri gezmiyorsunuz ama giriyorsunuz yani. Tabi teras ücretli. ayrıntlı bilgiyi diğer yazılarda vericem, önerileriniz varsa yorum bırakırsanız en kısa sürede dönüş yaparım. 
Sevgiler.


Benzer Yazılar

0 yorum

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe