Barselona'nın en güzel manzarası TIBIDABO

Nisan 15, 2018

Barselona gezi planı yaparken karşınıza genelde 2-3 günlük planda gidebileceğiniz Sagra da Familia, Parc Guel, Ciutadella Park çıkar ve kesinlikle katılıyorum bu 3'lü görülmeden dönülmemeli. Peki bir 4. mutlaka görmelisiniz diyeceğim yer neresi ? Tibidabo Dağı..

Tibidabo Dağında Neler Bulacaksınız?

1. Tibidabo Amusement Park

Barselona Gezilecek Yerler



100 yıllık tarihiyle bu park, Avrupanın en eski 2. tema parkı. Parkta hala 20 yy'dan kalma oyuncaklar var. Bu lunaparkı müthiş yapan ise konumu. Lunapark dediysek çocuklara yönelik diye düşünmeyin hatta bence tam aksine bazı oyuncakları özellikle yetişkinlere yönelik. Hatta benim gibi yükseklik korkusu olanlar binmesin :) Ben tamamen Sezer'in zoruyla bindim. Özellikle dönme dolabı ve asansörü tavsiye ederim. Zaten Barselona'nın en yüksek tepesindesiniz birde üzerine dönme dolaba biniyorsunuz. Tahmin edin o seyiri.. :) Gerçekten inanılmaz biletlerinden yazının devamında bahsedicem. Asansörü önermemin sebebi ise, tepeye ulaştığınızda Temple Expiatori tel Sagret Cor Kilisesiyle inanılmaz fotoğraflar çekmeniz mümkün. İsa'nın kalbini daha güzel başka bir yerden fotoğraflayamazsınız.
Barselona Gezilecek Yerler


2. Temple of Tibidabo ( Temple Expiatori tel Sagret Cor )
Barselona Gezilecek Yerler

Barselona'yı gezerken şehrin her yerinden görebildiğiniz kilise burası. Yapımı 1911 yılında mimar Enric tarafından başlamış ve oğlu 59 yıl sürmüş ve kiliseyi oğlu Joseph tamamlamış. Kilisenin en üst kısmında İsa'nın kutsal kalbi adı verilen heykel var. Kilisenin bir benzeri Paris'te de var hatta bilenleriniz için. Kilise gotik tarzda ve dış görünüşüyle etkileyici olmasına rağmen içi öyle aman aman değil peki bu aman ozaman gitmesem de olur demenize sebep olur mu kesinlikle hayır! Müthiş terası ve manzarası herşeye değer ayrıca bir asansörle İsa'nın Kalbi Heykeli'nin ayaklarına kadar çıkabiliyorsunuz. Kesinlikle yükseklik korkusu olanlara önermiyorum ama yoksa burayı görmeden dönmeyin derim.

Buaradafotografta gördüğünüz gibi Kilisenin alt ve üst olarak iki birbirinden farklı yapısı var.
Barselona Gezilecek Yerler

Barselona Gezilecek Yerler




3.Torre de Collserola 

Tibidabo dağının tepesinde birde 288 metrelik iletişim kulesi bulunuyor. Yükseklik korkunuz yoksa, cesaretinizde çoksa cam asansörle tepesine çıkmak mümkün.

4. Kafe / Restaurant / Otel

Tibidabo dağında direk kilisenin karşısında bir otelde var. İlle de kalıcam bir gece geçiricem diyorsanız denenebilir ama bence günü birlik gidip dönmeniz yeterli öyle uzak veya zor ulaşımı olan bir yer değil. Bunun dışında hoş vakit geçireceğiniz cafe ve restaurantlar mevcut.

Tibidabo'ya Nasıl Gidilir?

Barselona Gezilecek Yerler

Tibidabo'ya ulaşım için benim bildiğim 3 yol var.

Benim kullandığım yol şu şekilde, metronun L7 hattıyla Avenida Tibidabo durağına gidiyorsunuz. metrodan iner inmez caddenin karşısında otobüsler bekliyor olacak zaten. ordan 196 numaralı otobüse biniyorsunuz. Otobüsde sizi Tibidaboya çıkmanızı sağlayacak funikülere götürüyor. Otobüs ve Metroda T10 kartlarınız geçecek. Ama Füniküler için bilet almanız gerekecek zaten fünikülere geldiğinizde size görevli tüm seçenekleri sunacak. Biz 2 oyuncak dahil gidiş -  dönüş 11 euro vermiştik. Bence kesinlikle değdi. Buara ordan in buna bin diye anlattım ama yol çok keyifli ve öyle uzun değil, gözünüz korkmasın. Biz dönerken yokuş aşağıya yürüyeceğimiz için fünikilerden sonra otobüse binmedik ve metroya kadar sohbet ede ede yürüdük. Etrafta şato gibi evler göreceksiniz, konu konuyu açacak zaten. Yürümeyi seviyorsanız tavsiye ederim. 

diğer yol yine metronun L7 hattıyla Avenida Tibidabo durağında inip tramvia blau adında tramvaylara binebilirsiniz, sizi Tibidabo finükülerine ulaştıracak. Metronun çıkışında ki görevliden nereden bineceğinizi öğrenebilirsiniz. Barselona'da metro istasyonlarında çevrede hep bir seyyar information desk gibi dolanan görevliler mevcut.

son yol ise; Plaça de Catalunya'da Madrid Bank'ın ordan Tibibus T2a'ya binebilirsiniz. Bu shuttleda T10 biletleriniz geçmiyor, bilet almanız gerek. 


Tibidabo'ya Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler


  • Özellikle bahar aylarında gidiyorsanız aman hava güllük güneşlik diye düşünmeyin üzerinize bir şey alın derim. 

  • Fünikiler bileti alırken gidiş - dönüş ve 2 oyuncak dahil olarak alabilirsiniz. Bu şekilde daha uyguna gelir ve tam anlamıyla dağın tadını çıkarmış olursunuz. Tabi oyuncaklara binmeyecekseniz o başka ozaman sadece gidiş - dönüş alabilirsiniz.

  • Fünikilere bindiğinizde en öndeki vagona binerseniz, yolculuk daha bir keyifli olacak.   

  • Yazıda da bahsettim en güzel fotoğraflar bence lunaparktaki asansör oyuncağından çekiliyor.


Benzer Yazılar

1 yorum

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe