Barcelona Gezilecek Yerler Tüm Liste

Nisan 15, 2018

Barselona'ya gitmeden önce okuduğum yazılar sonrasında biraz hevesim kırılmıştı. Ama öyle bir 6 günlük plan yaptım ki 3 gün daha kalsam dolu dolu gezer dinlenmeye vakit bulamazdım herhalde. aşağıda Barselona'da gezebileceğiniz tüm ünlü yapıların, parkların, pazarların, caddelerin açıklamalarını bulacaksınız. Siz ilgilerinize göre bir rota çizersiniz kendinize. Ben en sevdiklerimi mutlaka gidin dediklerimi belirttim ayrıca size örnek Barselona rotası da oluşturdum.


La Sagrada Familia

Barselona Gezilecek Yerler


Söze tabiki Barselona'ya giderseniz asla gitmeden dönmemeniz gereken yer ile başlıyorum. La sagrada Familia. Gaudi'nin inşaatı sırasında vefat ettiği Bitmeyen Kilise gerçekten büyüleyici. İçeri girerken değil daha dışardan görür görmez 'Gaudicim yine ne düşündün bunu çizerken' diyeceksiniz. Adam buraya hayatını adamış ve ciddi bir miras bırakmış geriye. Bir rivayete göre Gaudi'nin kilise inşaası sırasında kiliseye bakayım derken trenin geldiğini fark etmiyor ve tren çarpmasıyla ölüyor. Kendini La Sagrada Familia'ya adayan hatta inşaat alanında yaşayan Gaudi'yi bir süre tanımıyorlar. Sonrasında kim olduğu anlaşılıyor. Olacak iş değil sen resmen şehre ruh kat sonra seni tanımasınlar :( Bu arada Gaudi kilisenin ilk mimarı değil, bir önceki mimarın kaldığı yerden devam ediyor. Tabi tüm projeyi değiştiriyor, kendisine göre yorumluyor.
Barselona Gezilecek Yerler

Hiç sıra beklemeden ve Barselonadaki zamanınızı güzel değerlendirmek için mutlaka online bilet alarak gidin. Çünkü her daim kalabalık bir kuyruk olacak. Ben kışın gitmeme rağmen kuyruk vardı, yazı düşünemiyorum bile.. Öyle çıktı almanıza gerek yok. Siteden gitmek istediğin gün ve saat için rezervasyonunuzu yapın, belirttiğiniz maile pdf gelecek telefonunuzdan onu kapıdaki görevliye giderseniz hiç sıra beklemeden içerdesiniz. Ben garantici olduğum için saatimizden biraz daha erken gittik ve etrafta dolaşıp saatimiz geldiğinde kapıya gittik sizde öyle yapabilir ve La Sagrada Familia'yı en güzel fotoğraflayabileceğiniz alanlarda zaman geçirebilirsiniz.
Barselona Gezilecek Yerler

Şunu da belirteyim kilisenin arka kısmında kulelere çıkabileceğiniz asansör var, eğer yukarı çıkmayı istiyorsanız biletinizi alırken ona dikkat edin, oda içine dahil olsun.

Ayrıca kilisenin içinde dolaşırken cam zeminden aşağıda dua eden insanları göreceksiniz, aman oraya nasıl giderim diye düşünürseniz kiliseden çıktıktan sonra çok azıcık ilerleyin solunuzda kalacak kapısı ama lakin şöyle bir durum var ki her saat turistlere açık değil belli saatlerde sadece kendi cemaatine açık.

Kiliseyi ilk gördüğünüzde dikkatinizi her bir cephenin birbirinden farklı olduğu. Bunun sebebi cepheler İsa'nın hayatını temsil ediyor. İsa'nın doğumunu temsil eden cephe Façana del Naixement, İsa'nın çarmıha gerilirken acı çekişini temsil eden Façana de la Passio ve dirilişten sonra mutluluğunu temsil eden cephe Façana de la Gloria. Gördüğünüzde ayrımı bariz şekilde yapabileceksiniz. İlk gittiğinizde mutlaka etrafında bir dolaşın kapıdan girdikten sonra ise o her bir ayrıntıya bir de yakından bakın. İçeri girdikten sonra büyülenmeniz artacak, çok yüksek tavanlar ağaç ve dalları gibi kolanlarla tutuluyor. Renkli camlarla öyle pencereler yapmış ki Gaudi abimiz içeride renk cümbüşü var.
Barselona Gezilecek Yerler

Sagra da Familia'ya Gitmek için aynı adı taşıyan metro durağı Sagra da Familia'da inmeniz gerek. Kilisenin çevresinde mutlaka 30 dakika harcayın ve tüm ayrıntıları görün ardından da içeride de 1.30 dakika harcarsınız minimum. Bu notu da açıklamanın en sonuna gününüzü planlarken kolaylık olsun diye eklemek istedim.

Online bilet için La Sagra da Familia tıklayın.
Giriş Ücreti : 15 euro
11 yaş altı çocuklar ücretsiz
Ulaşım        : Sagra da Familia Metro Durağı
Barselona Gezilecek Yerler

La Rambla

Burası trafiğe kapalı ve Barselona'nın her daim hareketli caddesi, her yer cafeler, restaurantlar, hediyelik eşya dükkanları, ilginizi çekecek mağzalarla kaplı. Sokak sanatçılarını da unutmamak gerek onlarda La Rambla'ya renk katıyorlar. Seyahatiniz boyunca en az 1 defa gitmeniz gereken bir yer zaten Gothic quarter veya Port vell'e giderken çok yaklaşacaksınız bir tur atarsınız artık. Burada neden yememeniz gerektiğini Barselona Yeme - İçme Rehberinde anlattım. Sizi o sayfaya alalım bu yazıyı okuduktan sonra :)
Barselona Gezilecek Yerler



La Boqueria Pazarı, şehrin en eski tiyatrosu Gran Teatre del Liceu, Juan Miro'nun meşhur kaldırım mozaiği bu cadde üzerinde. Keyifle dolaşacağınız bir cadde.
Barselona Gezilecek Yerler


Ulaşım         : Liceu metro durağı
Giriş Ücreti  : Ücretsiz.

La Boqueria Pazarı

La Rambla'da olan bu pazar yeri, zaten mutlaka gideceğiniz yerlerden bir tanesi, hatta muhtemelen seyahatiniz boyunca bir kaç defa uğrayıp atıştırmalık şeyler alacaksınız. Bu renkli pazar Avrupa'nında en büyüklerinden bir tanesiymiş. Pazar ve park sevgimdenmidir bilinmez, her gün neredeyse uğradım, rengarenk tezgahlar arasında dolaştım gözüme mideme güzel gözükenlerden alıp çıktım. Mutlaka tavsiye edilir. Ayrıca La rambla'daki diğer cafe veya restaurantlara göre daha uygundur. Azıcıcık kalabalık olabilir bilginiz olsun :)
Barselona Gezilecek Yerler


Adres             : 91 La Rambla
Ulaşım           : Liceu metro durağı
Giriş Ücreti    : Ücretsiz.


Barri Gothic ( Gothic Quarter)

Benim en en en sevdiğim yer, Barri Gothic. Seyahatimin her akşamında mutlaka uğradım. Barselona'nın en eski yerlerinden, daracık sokakları, müzeleri, marketleri, galerileri, kafeleri her bir ayrıntıyla dolaşırken Barselona'yı seveceksiniz. Santa Maria del Pi, Barselona Katedrali, Plaça Reial, ve bir çok görmek istediğiniz yer burada. Turistik yerleri gezmekten sıkıldıysanız buradaki butik ve mağazalara bayılacaksınız. Benim gibi fotoğraf meraklıları için de Gothic mahalle bir cennet :)
Barselona Gezilecek Yerler


Adres          : La Rambla'ya çok yakın.
Ulaşım        : Liceu, Catalunya, Jaume I metro duraklarından herhangi birini kullanabilirsiniz.
Giriş Ücreti : Ücretsiz

Plaça Reial


La Rambla'da dolaşırken ve sahile doğru yürürken solunuzda kalacak olan bu meydana ilk çıktığınızda yüzünüzde bir gülümseme olcak, o keyiften.. :) sonra keşke bizde de olsa suratı yapıyoruz.
" Bu arada ben İstanbul'da yaşıyorum, ülkemin her yeri ayrı cennet ama park, meydan bakımından İstanbul'da azıcık kıtlık çekiyoruz. Yoksa bu tepkim Avrupa'ya hayranlıktan değil, tamamen elimizde ki cenneti keşke daha iyi değerlendirebilseydik düşüncesinden.. :) "
Barselona Gezilecek Yerler

Palmiyerler ve sütunlarla çevrili bu meydanda cafeler, restaurantlar, barlar mevcut. Sokak sanatçılarını unutmayalım. Her daim hem turist hem lokaller tarafından tıklık tıklım ve bazen akşamları açık hava konserleri düzenleniyor. Yılbaşı kutlamaları da bu meydanda..

Adres           : Plaça Reial
Ulaşım         : Liceu metro durağı
Giriş Ücreti  : Ücretsiz.


Santa Eulalia Katedrali (Barselona Ana Katedrali)

Gothik mimarinin en güzel örneklerinden olan bu Katedral ayrıca Barselona Başpiskoposluğunun da merkezi. İçerisinde gothik tabloların sergilendiği küçük bir müzesi var, orayıda görmek isteyebilirsiniz. Çatıya çıkmak için bilet almanız gerekiyor. Katedral katı ise genellikle ücretsizdir diye okumuştum ben gitmeden sadece bağış yapılması gereken zamanlarda sizden bağış isteyecekler diye yazıyordu ama ben kaç kere denediysem o ücretsiz zamana denk gelemedim. İstenen bağış ise 7 euroydu.

Barselona Gezilecek Yerler



Park Güell

Barselona Gezilecek Yerler

Barselona'nın en sevilen parklarından biri Parc Güell, burası da mutlaka gitmenizi tavsiye edeceğim yapılardan. UNESCO Dünya mirası listesinde olan bu park bana göre tam da Hansel ve Gratel'in evi ve bahçesi :) Genellikle kalabalık oluyor. ama parkın arka tarafından yürüyüş parkurunda dolaşırsanız sakinliğide yakalarsınız. Yanınıza yiyecek bir şeyler almanızı öneririm. Rengarenk yapıyı, tepedeki Barselona manzarasını gezdikten sonra bir oturup keyif yapmak isteyeceksiniz. Buarada park iki kısımdan oluşuyor. Gaudi'nin evinin, dragon merdivenlerinin olduğu yani genel olarak Park guel resimlerinde gördüğünüz çoğu yer ücretli kısmın içinde, ücretsiz kısım ise parkın kalabalıktan kaçarak nefes alacağınız yer. Yani eğer şanslıysanız güzel bir konum bulup dinlenebilirsiniz. Bazen mini konserler, sokak sanatçıları oluyor. Gerçekten keyifli.
Barselona Gezilecek Yerler


Adres              : 08024 Barselona
Ulaşım            : Vallcarca ya da Lesseps metro duraklarında inip yürümeniz gerekecek.
Giriş Ücreti    : 8 euro, 7-12 çocuklar 5.60 euro, 0-6 yaş çocuklar ücretsiz.

El Born

Bizim Balatımız nasıl son yıllarda popüler oldu. El Born'da o şekilde son dönemlerde çok popüler. Balat kadar olmasa da ( burada milliyetçi duygular kabarıyor ) El Born'da da öyle kafeler var ki her birinin ayrı ruhu var. Ayrıca vintage dükkanlar ve sanat galeriler de bulabilirsiniz. Sokaklarda bir kaybolun. Santa Maria del Mar Kilisesi'de burda.
Barselona Gezilecek Yerler


Adres              : 16 Passeig del Born


Arc de Triomf

Barselona'da düzenlenen Universal Exhibition için geçit olarak inşa edilmiş. Parc de la Ciutadella'ya giderken göreceksiniz. Yürüyüş yolunun sonunda yer alıyor. Kemerin üstündeki sperler İspanya'nın 49 vilayetini temsil ediyormuş.
Barselona Gezilecek Yerler

Adres           : Passeig de Lluis Companys
Giriş Ücreti  : Ücretsiz

Parc de la Ciutadella

Benim bir şehirde en çok sevdiğim şey tabiki öncelikle pazarlar ve parklar. Barselona'da da seveceğiniz 3 park var. Park Guel zaten mutlaka gideceğiniz ilk park. İkincisi ise yine gitmezseniz pişman olacağınız Parc de la Ciutadella. Parkın kendisine zaten bayılacaksınız ama parktaki, sokak sanatçıları, köpekleriyle yürüyen insanlar, sizin gibi piknik yapanları gördükçe dinleneceksiniz. Parkta gittiğiniz mevsime göre parktaki gölde bot turu yapılabiliyormuş diye duymuştum ama ben kışın gittiğim için yoktu. Kış aylarında gitmeme rağmen parka bayıldım. Size de mutlaka tavsiye ederim. Buarada mutlaka gitmeden önce bir markete uğrayıp yanınıza atıştırmalık bir şeyler almanızı öneriyorum.
Barselona Gezilecek Yerler

Buarada Gölün karşısında muazzam süslenmiş bir şelale yer alıyor. Adı Cascada Monumental.
Barselona Gezilecek Yerler

Santa Maria del Mar Kilisesi

Rehber eşliğinde bazilikayı mahzen mezarı ve çatı terasını gezebilirsiniz. Tabi biletinizi alırken buna dikkat etmeniz gerekiyor. Görmeniz gereken yerlerden biri. İllede biletinizi alın içeri girin demiyorum ama bu bazilika Barselona'nın en popülerlerinden tabi Gaudi'nin bitmeyen kilisesinden sonra.. Güzel bir meydanda en azından yürüyüş yolunuz üzerinde olabilir Barselona'yı keşfederken dışardan da olsa bu bazilikayı görebilirsiniz. Euro arşa çıkmışken hiç bir yer için ille de girin diyemiyorum. Bir kaç yer hariç :) 
Barselona Gezilecek Yerler

Adres            : 1Plaça Santa MAria, 08003
Giriş Ücreti   :  Rehberli 10 euro, kule ve teras 8 euro
Giriş saatleri için sitesinden veya girişte olan panoyu kontrol etmenizi tavsiye ederim. Sadece cemaatine açık olduğu veya turistik giriş için olduğu saatler yazıyor.

Font Magica de Montjuic

Hemen aşağısında bulunan bu çeşmede akşamları ışık ve su gösterileri oluyor. Montjuic tepesine veya Poble Espanyol'u gezdiğiniz günün akşamı burada vakit geçirirseniz o günüde su gösterisinin olduğu güne denk getirirseniz sanslısınız çünkü gerçekten görülmeye değer. Şov her yarım saatte bir yeniden başlıyor. ama genelde etrafta oturacak yer olmuyor. Sizde bizim gibi tepeden izlemek isterseniz National Art Museum of Catalonia'ya çıkabilirsiniz.
Barselona Gezilecek Yerler

Giriş Ücreti     : Ücretsiz.
Web Site         : Sezonluk olarak gösteri zamanları değişiyor, o taraflara gitmeden önce şu linke bir tıklayın ve gösterinin olduğu zamanı kontrol edin. Bazı günler olmayabiliyor. Gösteri Saatleri

Kutsal Haç ve Saint Paul Hastanesi

Genellikle Barselona gezi listelerinde olmayan ama benim dışardan gördüğümde bile etkilendiğim tarihi hastahane Sagrada Familia'ya 15 dakika yürüme mesafesinde. Müthiş tavanı ve tasarımıyla gezilmeye değer olduğundan bahsetmiştim. Ama içeri girmeyi tercih etmezseniz dışardanda görmenin yeteceğini belirteyim. Hastahanenin olduğu meydanda dinlenebilirsiniz hatta orda bir kafe önerimizde var görmek için Barselona Yeme | İçme Rehberi ' ne tıklayabilirsiniz.
Barselona Gezilecek Yerler

Adres          : Carrer de Sant Antoni Maria Claret,167
Giriş Ücreti : 13 euro

Mercat de Santa Caterina

La Boqueria pazarı kadar popüler olmayan ama yine şehir merkezine çok yakın olan diğer bir pazar yolunuzun üzerindeyse ve benim gibi pazar severseniz bir gezebilirsiniz.
Barselona Gezilecek Yerler


Adres          : 16 Avinguda de Francesc Cambo, 08003
Giriş Ücreti : Ücretsiz

Plaça del Rei

Bu biraz gizli kalmış, daracık sokaktan önüne çıktığınızda bir an duraksamanıza sebep olacak bir meydan. Düşününün her yer tıklık tıklımken bir gittiğimizde sadece biz vardık. Burası Barselona'daki resmi kraliyet sarayının bir parçası. Kendinizi ortaçağda hissedeceksiniz. Grand Royal Palace burada bulunuyor. Bu saray 2 binadan oluşan bir kompleks. Bu komplekslerden Salo del Tinell ve St. Agatha Şapeli'ni Barselona Tarih Müzesi MUHBA'ya gittiyseniz aynı biletle gezebilirsiniz. 
Barselona Gezilecek Yerler

Plaça del Rei meydanı ücretsiz, ayrıca o meydanda kafe önerimiz de var. ama eğer Grand Royal Palace girmek istiyorum diyorsanız 7 euro, 16 yaş altı çocuklar ise ücretsiz.

Adres   : Plaça del Rei


Parc del Laberint d'Horta

Barselona Gezilecek Yerler

Ben Barselona'ya gitmeden önce okuduğum yazıların çoğunda bu park için vakitleri kalmamıştı ama öneriyorlardı. Uzun süreli kaldığım için gideceğim yerler listesine ekledim. İYİ Kİ DE eklemişim. Şehir merkezinin biraz dışında kaldığı için genelde Barselona rotalarına dahil edilmemiş, ne ayıp :) Ulaşımı inanılmaz kolay metroyla gidebiliyorsunuz, metro durağından indikten sonra 3-4 dakikacık yürüyeceksiniz. Yürüyün canım okadar :) Park ciddi anlamda güzel, zaten parklara hayranlığı biliyorsunuz, bu parkta dolaşırken kendinizi Roma Döneminde gibi hissedeceksiniz, sindire sindire gezin ve bir parka giderken asla unutmamanız gereken şeyleri yanınıza almayı unutmayın. Neymiş onlar? Abur Cubur ! :) Parkta fotoğrafta da gördüğünüz gibi mini bir labirent var. Arasında dolaşabiliyorsunuz, biz Sezerle labirente girerken güldük haha kaybolurmuşuz diye, bir kaç defa aynı yere çıkınca bir tırsmadık değil :) Keyifli, büyük, ilginizi çekecek bir çok alanı olan bir park gitmenizi öneririm :)
Barselona Gezilecek Yerler


Adres             : 1Pg Castanyers, 08035
Ulaşım           : L3 hattında Mundet metro istasyonunda indikten sonra yaklaşık 10 dakikalık yürüme mesafesi
Giriş Ücreti    : 2.23 euro, 14 yaş altı çocuklar 1.42 euro.
Pazar ve Çarşamba günleri ücretsiz.


Güell Palace

Rengarenk mozaiklerle süslü bacaları, içeride oluşan ışık gösterisini kim düşündü de inşa etti dersiniz. Gaudi abimiz :) Giderseniz içeride dolaştıktan sonra bacaları incelemeyi kesinlikle unutmayın. Ayrıca sesli anlatımlar giriş ücretine dahil. Türkçe yok ama en yakın olduğunuz dil için alabilirsiniz.

Adres              : La Rambla
Ulaşım            : Liceu metro durağı
Giriş Ücreti     : 12 euro, 10-17 yaş çocuklar 5 euro, her ayın ilk Pazar günü ücretsiz.

Gran Teatre del Liceu


Opera, bale, senfoni orkestralarına ev sahipliği yapan bu tiyatronun Rönasans tarzında bölümleri varmış.Tabi La Rambla'da dolaşırken dışardan binayı gördüm, ama içeri girmedim.

Adres           : La Rambla
Ulaşım         : Liceu metro durağı
Giriş Ücreti  : 45 dakikalık rehberli tur 9 euro, 30 dakikalık rehberli tur 6 euro her iki turda da 7 yaş altı çocuklar ücretsiz.

Kristof Kolomb Anıtı


La Rambla'dan sahile doğru keyifli keyifli yürüdüğünüzde zaten karşınıza çıkacak olan Anıt. Seyir terasıda varmış efendim. Tabiki çıkmak ücretli. Pek keyifliymiş ama ordaki manzara. Ben çıktım mı hayır. ama belki siz istersiniz diye ücretini aşağıya iliştirdim.

Adres                 : Plaça del Portal de la Pau 
Giriş Ücreti       : 6 euro, 4-12 yaş çocuklar 4 euro

Casa Mila

Barselona Gezilecek Yerler

Diğer adıyla La Pedrera, Gaudi'nin popüler yapılardan bir tanesi, önünde genelde turist kalabalığı vardır. Yapının düz olan hiçbir yeri yok.

Adres            : Carrer de Provença
Giriş Ücreti   : 22 euro
Ulaşım           : Passeig de Gracia metro durağı

Casa Batllo

Gaudi'nin bir diğer baş yapıtı. Terasında gerçekten güzel bir manzara var, dolaşırken her şeye dokunabilirsiniz. Biletinizi online olarak alırsanız kapısındaki kuyruktan kaçınmış olursunuz.
Barselona Gezilecek Yerler

Fotografta Casa Batllo'nun yanında Casa Amatller'i görüyorsunuz.


Adres             : Passeig de Gracia
Giriş Ücreti    : 23.50 euro, 7 yaş altı ücretsiz.
9.00 - 21.00 saatleri arası her gün açık.

Casa Amatller

Casa Batllo ile yanyana olan bu yapının mimarı Josep Puig. Bu bina çikolatacı, sanat koleksiyoncusu ve fotoğrafçı olan Antoni Amatller'in evi olarak yapılmış. Vefatının ardından kendisinin fotoğraf koleksiyonu ve geçici sergiler sergileniyor.

Adres               : Passeig de Gracia
Giriş Ücreti      : 30 dakikalık 14 euro, 60 dakikalık 17 euro. 7 yaş altı çocuklar ücretsiz.
Her gün 10.00 - 18.00 arası açık.

House of Spikes

Barselona Gezilecek Yerler

Ben otelden Sagrada Familia'ya yürüyerek gitmiştim, ve giderken gördüm. Yürüyerek gittim diyorsam çok yakın olduğu için değil yürüyerek keşfetmeyi sevdiğim için. Genelde rotam uygunsa sabah saatleri hala yorgunluktan ölmemişken yürüyerebildiğim kadar yürür akşam saatlerinde metro kullanırım. Sagrada Familia'ya giderken yolumun üzerinde olan bu Kale'yi gördüğümde ay bir de şurdan çek diye Sezer'i sık boğaz etmiş olabilirim :) Burası Gothic bir kale, heykel kabartmaları ile cepheleri gerçekten dikkat çekici. Bu kale artık ziyarete açık ve ziyaret ederseniz kulelere de çıkabiliyorsunuz.

Giriş Ücreti           : 12.50 euro, 5 yaş altı çocuklar ücretsiz.
25 Aralık kapalı.
Her gün 9.00 -20.00 arası açık.

Casa Bruno Quadros 


1880'lerde şemsiye dükkanı olarak kullanılan bu evi La Rambla'da dolaşırken zaten fark edeceksiniz. Binanın köşesindeki çin ejdarhasını göreceksiniz. Her ayrıntı ne kadar güzel.

Adres               : La Rambla

Casa Comalat

Katalan mimar Salvador Valeri tarafından tasarlanmış. Gaudi'nin tarzından esinlenilerek yapılmış. Ziyaret edilemesede mimarisini dışarıdan görebilirsiniz. Zaten yanından geçerken dikkatinizi çekecektir.

Adres          : Avinguda Diagonal 

Plaça de Catalunya

Barselona'nın ana meydanlarından biridir. Ayrıca en önemli ulaşım merkezide burası. Bu meydandan heryere ulaşabileceğiniz otobüsler var. Havaalanı shuttle'ları da buradan kalkıyor ayrıca İspanyol department store olan El Corte Ingles'de burda.

Canlı müzik, çeşmeler, heykelleri ilede dikkat çekiyor. Yolunuz zaten düşecek :)

El Corte Ingles


İspanya'nın mağaza zinciri. En üst katı restaurant ve güzel bir manzarası var. en alt katı ise kocaman bir market. Ben çikolatalarımı ordan almıştım. Free Shop genelde daha pahalı olduğu için genelde gittiğim yerlerdeki marketlere bakarım :)

Arenas de Barselona

Barselona Gezilecek Yerler

Poble Espanyol, Montjuic veya Magic Fountain çevresine gittiğiniz de aman Allah'ım hiç alışveriş merkezi görmedim. Gitmem lazım derseniz Eskiden boğa güreşlerinin yapıldığı arene olarak kullanılan ama şimdi alışveriş merkezi olan Arenas de Barcelona'yı ziyaret edebilirsiniz. 

Plaça d'Espanya

Bu meydan yine Joseph Amargos tarafından 1929 yılında uluslar arası sergi için inşa edilmiş. Geçmişte bu alan kamuya açık toplantılar için kullanılırmış. Şuan ise önemli ulaşım noktalarından birtanesi. Venedik kuleleri burdadır. Ama terasları halka açık değildir. Eskiden boğa güreşi alanı olarak kullanılan şuan alışveriş merkezi olan Arenas de Barselona'ya, Montjuic Tepesi, Magic Fountain, Poble Espanyol, National Art Museum gibi yerlere bu meydandan ulaşılır.

Ulaşım : Pl Espanya metro durağı


Benzer Yazılar

2 yorum

En kısa sürede dönüş yapacağım.

Teşekkürler :)

About Me

Bumerang - Yazarkafe